Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη άκρη του ατλαντικού, το Facebook σκέφτεται να κρύψει τον μετρητή με τα like από τα posts. Αν και θα μπορεί ο χρήστης να κάνει like σε φωτογραφίες, άρθρα ή διαφημίσεις, αυτά δεν θα φαίνονται στο σύνολό τους.

Το Instagram ήδη βρίσκεται σε περίοδο κατά την οποία πραγματοποιεί ελέγχους με την απόκρυψη των likes σε 7 χώρες και συγκεκριμένα στην Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Αντίθετα με το πόσοι έχουν κάνει like στο σύνολο, το Instagram δείχνει τα likes από φίλους και γνωστούς.

Η ιδέα είναι να προστατευτούν οι ίδιοι οι χρήστες αποτρέποντάς τους να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ τους και να νιώθουν πιθανώς αδικημένοι αν δεν καταφέρνουν να πάρουν πολλά like. Μπορεί επίσης να αποτρέψει και τους χρήστες οι οποίοι σβήνουν τα posts αν δεν πάρουν αρκετά like τα πρώτα 24ώρα της δημοσίευσης.

Διάβασε επίσης: Το USB 4.0 έρχεται με ταχύτητες έως και 40Gbps.

Το κρυμμένο αυτό χαρακτηριστικό του Facebook το ανακάλυψε η Jane Manchun Wong στον κώδικα της εφαρμογής για Android. Έπειτα από ερώτηση που έγινε στο ίδιο το Facebook, η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σκέφτεται να αφαιρέσει τον αριθμό των likes, αν και ακόμη δεν έχει μπει σε ισχύ. Σε κάθε περίπτωση, ερευνητές και digital marketers αναφέρουν πως το Facebook αν προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή, θα γίνει με αργούς ρυθμούς αφού θα υπάρχει μεγάλος αντίκτυπος στα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας.

Χωρίς να φαίνονται τα νούμερα των likes, ίσως οι χρήστες νιώθουν λιγότερη πίεση και άγχος για τα πράγματα τα οποία θέλουν να μοιραστούν ενώ ταυτόχρονα θα τους δώσει την ελευθερία να δημιουργούν περισσότερα posts. Βέβαια, η κίνηση αυτή ίσως φέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα για το Facebook, αφού οι χρήστες αξιολογούν την ποιότητα των άρθρων και των posts, μέσα από τα likes.