Με την LG να έχει εστιάσει να διορθώσει και να αναβαθμίσει κάθε μικρή λεπτομέρεια του LG V30, το κορυφαίο της smartphone δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Δανειζόμενο κάποια στοιχεία από τη σχεδίαση του LG G6, το V30 ξεχωρίζει δείχνοντας το μοναδικό του χαρακτήρα.

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι η 6’’ οθόνη OLED τεχνολογίας Fullvision. Με ανάλυση 2880 x 1400 pixels, καταλαμβάνει σχεδόν όλο το εμπρόσθιο μέρος της συσκευής ενώ ιδιαίτερα μικρά και σχεδόν αόρατα είναι τα πλαίσια γύρω από αυτήν.

Το τηλέφωνο έχει πάχος μόλις 7.3mm και ζυγίζει 158 γραμμάρια. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μιλάμε για ένα smartphone στο ίδιο μέγεθος με το Google Pixel XL με μεγαλύτερη οθόνη ενώ συγκριτικά με το Samsung Galaxy Note 8, είναι λίγο πιο πλατύ.

LG V30

Στα αριστερά υπάρχουν τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης ενώ στα δεξιά του πλαισίου θα βρεις την υποδοχή για την κάρτα SIM και την κάρτα microSD. Στο επάνω μέρος θα μπορείς να συνδέσεις ακουστικά μέσω θύρας 3.5mm ενώ η θύρα φόρτισης και το ηχείο είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος της συσκευής.

Στο πίσω μέρος και ακριβώς στο κέντρο είναι εργονομικά τοποθετημένος ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος παρεμπιπτόντως λειτουργεί και ως πλήκτρο Power. Λίγο πιο πάνω υπάρχει το σύστημα διπλής κάμερας αλλά και το φλας ενώ σημαντικό είναι εξίσου το γεγονός ότι το LG V30 είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη με πιστοποίηση IP68.

Οι επιδόσεις του LG V30

Στο εσωτερικό του, κρύβει τον ταχύτατο επεξεργαστή Snapdragon 835 ο οποίος συνδυάζεται με 4GB μνήμης RAM. Αυτό από μόνο του μεταφράζεται σε πολύ γρήγορες εναλλαγές εφαρμογών και παιχνιδιών, όσο απαιτητικά και αν είναι.

Το τηλέφωνο έρχεται με την έκδοση Android Nougat ενώ η LG έχει δεσμευτεί να το αναβαθμίσει στη νέα έκδοση Android Oreo, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν και για την ώρα θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία multitasking μέσω του split window, θα χρειαστεί να περιμένεις λιγάκι έως ότου αποκτήσεις και την αποκλειστική λειτουργία Picture-in-Picture του νέου λειτουργικού συστήματος της Google.

LG V30

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το τηλέφωνο διαθέτει τετραπλό Hi-Fi DAC για να απολαμβάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μουσική σου ενώ μπορεί επίσης να βελτιστοποιήσει τον ήχο ακόμη και από χαμηλότερης ποιότητας αρχεία. Κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον για αυτούς που ακούνε πολλές ώρες μουσική μέσα στην ημέρα.

Η κάμερα του LG V30

Το LG V30 προσπάθησε πολύ για να έχει μία κάμερα που θα το κάνει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς. Προσανατολισμένη σε χρήστες που τους ενδιαφέρει να δημιουργούν μοναδικά βίντεο και φωτογραφίες, το V30 έρχεται με βασική κάμερα στα 16MP και διάφραγμα f/1.6 με τον φακό να καλύπτεται αποκλειστικά από γυαλί και όχι πλαστικό, ώστε να καταγράψει και την μικρότερη λεπτομέρεια. Ο δεύτερος αισθητήρας στο διπλό σύστημα κάμερας, είναι υπεύθυνος για φωτογραφίες μεγάλου οπτικού πεδίου, με ανάλυση 13MP και διάφραγμα f/1.9.

Όσο αφορά τις δυνατότητες της κάμερας, σε συνεργασία με το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό προσφέρει επαγγελματικού τύπου διαβάθμιση χρωμάτων ενώ προσφέρει εργαλεία για να επεξεργαστείς με κινηματογραφικό τρόπο τα βίντεο, μέσα από την ίδια τη συσκευή.

LG V30

Ακόμη, σε συνεργασία με την Graphy, η LG θέλει να σε εκπαιδεύσει στον τρόπο λήψης φωτογραφιών με την κάμερα σε χειροκίνητη λειτουργία. Οι χρήστες θα μπορούν να μοιραστούν τις λήψεις τους αλλά και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποίησαν, ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και εσύ. Μαζί με τα παραπάνω, το V30 έχει και λειτουργία Point Zoom με την οποία θα μπορείς να ζουμάρεις αργά και ομαλά, σε οποιοδήποτε αντικείμενο, απλά αγγίζοντας την οθόνη.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017