Το LG G2, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου, κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων Android smartphone της αγοράς. Μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο η έκδοση των 16 GB. Πλέον όμως, το LG G2 διατίθεται και με μνήμη χωρητικότητας 32 GB. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα γρήγορο gadget, εύκολο στο χειρισμό και με δυνατότητα λήψης εικόνων σε υψηλή ανάλυση.

Μετά από πολλές δοκιμές, είναι αναμφίβολα διαπιστωμένο: το LG G2 κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των κορυφαίων smartphone της αγοράς και σε αυτό συμβάλλουν πολλοί παράγοντες. Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται συχνότερα είναι η υπολογιστική ισχύς, η ισχυρή μπαταρία, η πολύ καλή φωτογραφική μηχανή και η εξαιρετική οθόνη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσφέρεται τώρα με διπλάσια μνήμη για την αποθήκευση πολλών χιλιάδων εικόνων, μουσικών κομματιών και βίντεο.

Ένας επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 800 εξασφαλίζει τη διεκπεραίωση υπολογισμών με μεγάλη ταχύτητα και, σε συνεργασία με τη μονάδα Adreno 330, υποστηρίζει την προβολή εικόνων 3D με γρήγορη εναλλαγή. Επιπλέον, η οθόνη 5 ιντσών του LG G2 βασίζεται στην τεχνολογία IPS, η οποία βελτιώνει την αντίθεση, ειδικά από πλάγια γωνία θέασης.

Η μπαταρία του LG G2 έχει χωρητικότητα 3.000 mAh, οπότε αρκεί άνετα για 20 ώρες λειτουργίας του smartphone στα πλαίσια της καθημερινής χρήσης. Αλλά και η φωτογραφική μηχανή της συσκευής ξεχωρίζει. Με ανάλυση 13 Megapixel και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας προσφέρει πολύ καλής ποιότητας λήψεις, οι οποίες υποστηρίζονται από μια σειρά προγραμμάτων, όπως τα «Meadow» και «Summer».

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του LG G2 είναι αναμφίβολα ο χειρισμός του. Η LG ενσωμάτωσε έναν διακόπτη έντασης και έναν διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης στο πίσω μέρος του περιβλήματος, απλοποιώντας σημαντικά το χειρισμό της συσκευής και καταργώντας τα κουμπιά κατά μήκος της περιμέτρου. Τέλος, το smartphone ενεργοποιείται απλά με ένα διπλό χτύπημα της οθόνης του.