Τελικά η παρουσία της LG στη φετινή MWC δε θα είναι ανεμική όπως πολλοί ανέμεναν, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδια της για την παρουσίαση μιας ανανεωμένης έκδοσης του LG V30, του smartphone που είχε παρουσιάσει πριν ένα ακριβώς χρόνο στην ίδια έκθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας, το hardware δε θα είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο νέο μοντέλο αλλά το λογισμικό αφού το ανανεωμένο V30 (πιθανή ονομασία V30s) θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα ενσωματώνει δυνατότητες τεχνητής νοησμοσύνης στην κάμερα που θα ενσωματώνει. Συγκεκριμένα με την τεχνολογία Vision AI, η διπλή κύρια κάμερα του νέου smartphone θα γίνεται πιο έξυπνη αφού θα μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να αναλύει αυτόματα αντικείμενα και να προτείνει την καλύτερη δυνατή επιλογή λήψης από τις οκτώ διαθέσιμες εναλλακτικές: πορτραίτο, φαγητό, κατοικίδια, τοπίο, πόλη, λουλούδια, ανατολή ηλίου και ηλιοβασίλεμα.

Επίσης η οπτική γωνία, το χρώμα, οι αντανακλάσεις, ο οπίσθιος φωτισμός και τα επίπεδα κορεσμού λαμβάνονται όλα υπόψη καθώς η συσκευή αναλύει εικόνες στη βάση δεδομένων που διαθέτει, για να καθορίσει που εστιάζει η κάμερα και να προτείνει την καλύτερη επιλογή. Για παράδειγμα η εστίαση της κάμερας σε ένα πιάτο ζυμαρικών, θα έχει ως αποτέλεσμα να προτείνει την επιλογή λήψης φαγητού, με θερμότερα χρώματα και αυξημένη ευκρίνεια για την πιο νόστιμη και ελκυστική λήψη.

Μία δεύτερη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που θα διαθέτει το ανανεωμένο V30 της LG είναι το Voice AI το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν εφαρμογές και να αλλάζουν ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές εξαλείφοντας την ανάγκη αναζήτησης μέσω του μενού και επιτρέποντας την άμεση επιλογή συγκεκριμένων λειτουργιών σε συνεργασία με το Google Assistant.