Στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2014 του Λας Βέγκας θα πάρουμε μια γεύση από το μέλλον. Εκεί η κορεατική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών LG θα ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας γιγαντιαίας τηλεόρασης. Η LG 105UB9 θα παρουσιαστεί στο κοινό στις αρχές Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Η LG 105UB9 διαθέτει κυρτή οθόνη με διαγώνιο 105 ιντσών ή 267 ολόκληρων εκατοστών. Με μορφή Cinemascope 21:09, ο λόγος διαστάσεων αντιστοιχεί σε κινηματογραφική οθόνη. Και όταν η εικόνα δεν καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια, ο χώρος που απομένει στα πλάγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.

Η γιγαντιαία κυρτή τηλεόραση της LG βασίζεται στην τεχνολογία TFT. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την LG 105UB9 από τα ανταγωνιστικά μοντέλα, αφού τα περισσότερα βασίζονται στην τεχνολογία OLED. Σύμφωνα με την LG, αναπτύχθηκαν ορισμένες τεχνολογικές καινοτομίες για την εφαρμογή της τεχνολογίας TFT σε τόσο μεγάλο φορμά. Η σημαντικότερη πρόκληση ήταν η επίτευξη σταθερότητας και ομοιόμορφης φωτεινότητας σε ολόκληρη την επιφάνεια.

Οι εικόνες προβάλλονται με 11 εκατομμύρια pixel. Αυτό αντιστοιχεί σε ανάλυση 5.120 x 2.160 pixel. Επομένως, η τηλεόραση είναι ευρύτερη από το πρότυπο 4K UltraHD (3.840 × 2.160 pixel).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρώτη κυρτή τηλεόραση UltraHD θα διατεθούν γίνουν τα αποκαλυπτήρια της μεγαλύτερης τηλεόρασης Ultra HD στον κόσμο.