Στην έκθεση MWC 2018 επίλεξε η Lenovo να παρουσιάσει τον απόγονο του Yoga 720, το Lenovo Yoga 730. Αν και δεν έχει βελτιωθεί ριζικά σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, διαθέτει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα.

Το Lenovo Yoga 730 θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις. Μία με οθόνη των 13’’ και μία με 15’’. Όσο αφορά τη μικρότερη έκδοση η τιμή του έχει «κλείσει» στα $879 όσο αφορά την αγορά των ΗΠΑ ενώ αν επιλέξεις το 15άρι μοντέλο οι τιμές εκκινούν από τα $899.

Αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία διάθεσης, φημολογείται ότι θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο.

Lenovo Yoga 730

Σχεδιαστικά δεν έχει αλλάξει πολύ από το Yoga 720. Βέβαια, η Lenovo παίρνει πολύ σοβαρά τους 2 σε 1 υπολογιστές της, οπότε επέλεξε να μειώσει λίγο το πάχος ώστε να είναι πιο εύκολο να το κρατάς όταν το έχεις σε λειτουργία tablet.

Το Lenovo Yoga 730 είναι επίσης πιο ελαφρύ με βάρος που δεν ξεπερνάει τα 1.12kg για το 13άρι και 1.89kg για το 15άρι. Οι οθόνες και στα δύο συστήματα έχουν ζωντανά και ρεαλιστικά χρώματα αλλά και υψηλές αναλύσεις, ώστε να είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις ακόμη και ταινίες, με υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας.

Το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και προσδίδει μεγάλη ανθεκτικότητα αλλά και απαλό άγγιγμα. Όσο αφορά τον μηχανισμό αναδίπλωσης (μεντεσές), παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα όπου καθιέρωσε τη σειρά Yoga, ώστε να αλλάζεις μεταξύ των λειτουργιών (tablet, laptop) με ευκολία και ασφάλεια.

Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Lenovo Yoga 730 είναι η μπαταρία του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lenovo, είναι ικανό να σου προσφέρει έως και 11 ώρες αναπαραγωγής σε Full HD με μία φόρτιση.

Lenovo Yoga 730

Και αν αυτό δεν σου αρκεί, η Lenovo ενσωματώνει μία μικρή έκπληξη. Αντί να τοποθετήσει μεγαλύτερη μπαταρία για επιπλέον ώρες, πρόσθεσε μία λειτουργία γρήγορης φόρτισης, κατά την οποία θα μπορείς να αποκτήσεις 2 ώρες αυτονομίας με μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

Και οι δύο εκδόσεις του 730 διαθέτουν επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel Core i7 και συνδυάζονται με μνήμη RAM έως και 16GB DDR4. Όσο αφορά τις δυνατότητες αποθήκευσης, θα έχεις έως και 1TB αν επιλέξεις την έκδοση με την 15’’ οθόνη ή 512GB στην έκδοση με την 13’’ οθόνη.

Επίσης, όπως θα ήταν φυσιολογικό, έρχονται με λειτουργικό σύστημα Windows αλλά και λειτουργίες Amazon Alexa, ώστε ο υπολογιστής να μπορεί να αλληλεπιδρά σε διάφορες εντολές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση MWC 2018.