Δύο νέα smartphones ανακοίνωσε η Lenovo στην Ινδία, τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα. Τα Lenovo K8 & K8 Plus αποτελούν τις προτάσεις της Lenovo με κόστος κάτω από τα $200, ενώ ειδικά το K8 Plus αποτελεί μία από τις οικονομικότερες προτάσεις με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος.

Αναλυτικά το K8 Plus έρχεται με αισθητήρες των 13 και 5MP, δίνοντας τη δυνατότητα για λήψεις με το γνωστό bokeh όπου το παρασκήνιο θολώνει προκειμένου να φαίνεται πιο έντονα το κύριο αντικείμενο της λήψης μας. Με οθόνη 5,2 ιντσών, ανάλυση Full HD, η συσκευή έρχεται με οκταπύρηνο επξεργαστή ως μέρος του Helio P25 chipset της MediaTek με 3 ή 4GΒ μνήμη ανάλογα την έκδοση και με 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Μεγάλη είναι η αυτονομία του K8 Plus εξαιτίας της μπαταρίας των 4.000mAh αν και δεν υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση.

Το K8 μοντέλο είναι μια πιο προσιτά οικονομική πρόταση, έχοντας όμως μεγάλη οθόνη 5.2 ιντσών με ανάλυση 720p, και μία κάμερα των 13MP στο πίσω μέρος αντί για δύο όπως στο μεγαλύτερο αδερφάκι του. Και αυτό το μοντέλο έχει μπαταρία 4.000mAh για μεγάλη αυτονομία ενώ σύμφωνα με τη Lenovo και οι δύο συσκευές θα έρθουν με stock Android 7.1.1 Nougat κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο περιβάλλον που πιθανόν αν έκανε πιο αργή τη συσκευή.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε την τιμή μόνο του K8 Plus η οποία έχει οριστεί στα $170 περίπου ενώ στην Ευρώπη πιθανότατα θα έρθει με λίγο υψηλότερη τιμή.