Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών βρίσκονται σε στάσιμη θέση το τελευταίο χρόνο, έχοντας ακολουθήσει όμως μια πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, κάτι που κάνει αρκετούς κατασκευαστές να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους.

Ένας από αυτούς πιθανότατα να είναι και η Samsung, με την Κορεατική εταιρεία να ετοιμάζεται όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, να πουλήσει το τμήμα PC σε έναν άλλο μεγάλο κατασκευαστή, τη Lenovo. Όπως αναφέρουν Κορεατικά μέσα, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις τους τελευταίους μήνες, και αν τελικά αυτές ευδοκιμήσουν, το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει η Lenovo στη Samsung αναμένεται να ξεπεράσει τα 850 εκατομμύρια δολάρια.

Η Lenovo απολαμβάνει την κορυφή στους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια, και μια πιθανή εξαγορά του τμήματος PC της Samsung θα εδραιώσει περισσότερο τη θέση της εταιρείας στην πρώτη θέση. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει τις πληροφορίες, είναι η κίνηση της Samsung πριν δύο μήνες να παραχωρήσει το τμήμα εκτυπωτών αυτή τη φορά στην HP, με την κορεατική εταιρεία να επιθυμεί να αποχωρήσει από κατηγορίες προϊόντων που τα κέρδη είναι ελάχιστα.