Το Snapdragon 835 το γνωρίζουμε ως το κορυφαίο chipset της Qualcomm, που τροφοδοτεί μερικά από τα κορυφαία smartphones αυτή τη στιγμή στην αγορά όπως το Samsung Galaxy S8.

Όμως προς τα τέλη του έτους, το συγκεκριμένο SoC θα κάνει την εμφάνισή του και σε φορητούς υπολογιστές αλλά και σε υβριδικά συστήματα, τα οποία θα τρέχουν την πλήρη έκδοση των Windows 10. Η έκδοση αυτή θα είναι ειδικά βελτιστοποιημένη για επεξεργαστές που στηρίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, φέρνοντας μεγάλη αυτονομία και συνδεσιμότητα στις συσκευές. Παράλληλα θα τρέχουν κανονικά όλες τις desktop εφαρμογές που είναι σε θέση να τρέχει και τώρα ένας Windows 10 υπολογιστής, όπως το Office, χωρίς περιορισμούς.

Διάβασε επίσης: Ο μικρότερος υπολογιστής έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας

Ήδη στην έκθεση Computex, μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών όπως η HP, η Lenovo, και η ASUS, έχουν δεσμευθεί ότι θα είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα κυκλοφορήσουν τέτοια συστήματα μέχρι το τέλος του έτους, σε τιμές χαμηλότερες απ’ ότι είχαμε συνηθίσει. Όλα τα συστήματα θα διαθέτουν το X16 LTE Modem που επιτρέπει ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και το 1Gbps ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 50% μεγαλύτερη αυτονομία. Περισσότερα αναμένεται να μάθουμε το Φθινόπωρο όταν και θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους τα νέα συστήματα.