Πώς θα μπορούσε να φοράμε το smartphone μας; Πώς ένα tablet με οθόνη 10 ιντσών θα μπορούσε να μετατραπεί με μία κίνηση σε smartphone; Μια πρώτη απάντηση πήραμε χθες κατά την παρουσίαση της Lenovo στα πλαίσια του συνεδρίου Tech World 2016 στο οποίο βλέπουμε τα μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας.

Και τα δύο παραπάνω σενάρια είναι εφικτά με την αναμενόμενη μεγάλη καινοτομία που έρχεται στα smartphone και τα tablet μας, τις εύκαμπτες οθόνες. Έτσι η Lenovo παρουσίασε για λίγα λεπτά ένα smartphone το οποίο μπορεί να φορεθεί σαν βραχιόλι στο χέρι, με την οθόνη να το αγκαλιάζει έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα μεγάλο έξυπνο ρολόι. Πιο ενδιαφέρον μπορεί να θεωρηθεί το σενάριο ενός tablet με εύκαμπτη οθόνη το οποίο είδαμε να διπλώνει στη μέση και να μετατρέπεται εν ριπή οφθαλμού σε ένα ικανότατο smartphone.

Δυστυχώς η Lenovo δε δεσμεύτηκε για το χρόνο που θα δούμε τέτοιες συσκευές διαθέσιμες στην αγορά, αναφέροντας μόνο ότι για την ώρα η τιμή τους είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή ενός smartphone. Οι πρώτες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που θα δούμε την εμπορική κυκλοφορία παρόμοιων συσκευών, με τη Samsung να βάζει υποψηφιότητα να είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα παρουσιάσουν παρόμοια προϊόντα.