Με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, οι χρήστες του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα έχουν στη διάθεσή τους μια πολύ χρήσιμη λειτουργία, αυτή του Cloud Restore.

Με το Cloud Restore, ένας χρήστης που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον υπολογιστή του και επιθυμεί να εγκαταστήσει ξανά τα Windows, μπορεί να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει το λειτουργικό και να το εγκαταστήσει σε κάποιο USB Drive προκειμένου να εκκινήσει τη διαδικασία.

Διάβασε επίσης: Τα Instagram και Whatsapp αλλάζουν όνομα. Στο περίπου. Δες εδώ γιατί.

Αντί αυτού, όπως φανερώνει και η ονομασία, το λειτουργικό θα κατέβει στον υπολογιστή αυτόματα από το cloud, χωρίς να χρειάζεται οτιδήποτε άλλο για την εγκατάσταση η οποία ξεκινά αυτόματα.

Αν η λειτουργία αυτή σας θυμίζει κάτι, έχετε απόλυτο δίκιο αφού μια παρόμοια λειτουργία παρέχει εδώ και καιρό η Apple με το macOS, έχοντας συναντήσει αρκετή επιτυχία.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Ο Ninja του Fortnite μετακομίζει στο Mixer της Microsoft.

Σε ότι αφορά τους χρήστες των Windows 10, πρώτοι πρόσβαση στο Cloud Restore θα έχουν όσοι συμμετέχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα των Windows Insider από τον ερχόμενο μήνα. Δημόσια θα γίνει διαθέσιμο με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 η οποία αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.