Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητα σου…

Ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να φτιάξεις το πρόγραμμα εκγύμνασης που σου ταιριάζει και να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενός προγράμματος καλύτερης διατροφής, είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις υγιής και ακμαίος για πολλά- πολλά χρόνια.

 Υπάρχουν πολλά έξυπνα προϊόντα και gadgets που θα στηρίξουν την επιλογή σου και προσφέρουν πολλές δυνατότητες ενώ αθλείσαι.

«Έξυπνα» ρολόγια: για να βλέπεις πόσες θερμίδες καις!

Η αξία της προσπάθειάς σου σε κάθε προπόνηση είναι πλέον μετρήσιμη. Τα νέα έξυπνα ρολόγια της Garmin μπορούν να μετρούν το κάθε βήμα που κάνεις όταν γυμνάζεσαι και σου προσφέρουν τα κατάλληλα στοιχεία για να μελετήσεις την εξέλιξη σου. Επιπλέον, σου δίνουν με μια ματιά όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι για την απόσταση που έτρεξες και σε πόσο χρόνο, πόσες θερμίδες έκαψες, τον καρδιακό σου ρυθμό κτλ. Με τα ρολόγια της Garmin μπορείς να παρακολουθείς την πρόοδό σου και να προγραμματίσεις καλύτερα το πλάνο της προπόνησής σου.

[sc:product article=1139070][sc:product article=1132969][sc:product article=1132977][sc:product article=1132978]

Το Galaxy Gear Fit, ένα «έξυπνο ρολόι», με φουτουριστική σχεδίαση, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση της Samsung σε αυτό το χώρο. Προβάλει στην μικρή οθόνη του ότι συμβαίνει στο κινητό σου τηλέφωνο αλλά παράλληλα  μπορεί να καταγράψει αρκετά  στοιχεία που αφορούν την αθλητικές δραστηριότητές σου, όπως τον αριθμό των βημάτων τις θερμίδες που καις και τους καρδιακούς σου παλμούς. Χρησιμοποιείται και αυτόνομα αλλά οι δυνατότητες του πολλαπλασιάζονται όταν συνδυάζεται  με ένα Galaxy smartphone.

[sc:product article=1139380][sc:product article=1139385][sc:product article=1139386][sc:product article=1139382]

Aν είσαι φανατικος οπαδός των προϊόντων της Apple, υπάρχει ένα ενδιαφέρον gadget που συνεργάζεται περίφημα με συσκευές που διαθέτουν iOS! Το UP από την Jawbone είναι ένα βραχιολάκι που με ένα app για το iPhone, iPad και το iPod, παρακολουθεί τον τρόπο που μετακινείσαι, που τρως αλλά ακόμη και τον τρόπο που… κοιμάσαι. Συγκεκριμένα, μπορείς να παρακολουθήσεις τα βήματά σου,  την απόσταση που διανύεις, τις  θερμίδες που καις, τι τρως και τι πίνεις.

[sc:product article=1137026][sc:product article=1137023]

Η σχετική πρόταση της Sony είναι το SmartWatch 2. Πρόκειται για ένα ακόμα gadget,  μέσω του οποίου μπορείς να ενημερώνεσαι για νέα μηνύματα ή κλήσεις χωρίς να χρειαστεί να τσεκάρεις συνέχεια την οθόνη του κινητού σου. Μπορείς άνετα να το χρησιμοποιείς όταν γυμνάζεσαι, καθώς είναι ελαφρύ και λειτουργεί ως χειριστήριο του τηλεφώνου σου. Είναι συμβατό με όλα τα smartphone που χρησιμοποιούν Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) ή νεότερες εκδόσεις. Αλληλεπιδρά με αυτά μέσω Bluetooth ενώ μπορεί συνδεθεί με συσκευές που υποστηρίζουν NFC, με ένα απλό άγγιγμα.

[sc:product article=1129338][sc:product article=1129337]

Τρέξιμο στο ρυθμό της μουσικής!

Ίσως το πιο χρήσιμο gadget στην προσπάθειά σου να γίνεις πιο αθλητικός και υγιής, είναι ένα ζευγάρι καλά… ακουστικά! Ναι, μην απορείς: ο ρυθμός της μουσικής που προτιμάς θα σε κρατάει σε εγρήγορση όταν τρέχεις και θα σε κρατάει σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ώστε να μην βρίσκεις δικαιολογίες και να τα παρατάς εύκολα. Μπορείς μάλιστα να φτιάξεις και ειδικά playlist, ανάλογα με την ένταση που θέλεις να δώσεις σε κάθε άσκηση, κάτι που τελικά θα διαπιστώσεις ότι θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι ακόμη καλύτερα.

Σου συστήνουμε να προτιμήσεις ακουστικά που μπορούν να μείνουν σταθερά πάνω στο κεφάλι σου καθ΄όλη τη  διάρκεια της προπόνησής σου, για να μην χαλαρώνεις και αποπροσανατολίζεσαι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

[sc:product article=1122013][sc:product article=1137101][sc:product article=1121413][sc:product article=1121409]

Προπόνηση στο σπίτι με Wii

Και αν δεν έχεις  χρήματα για γυμναστήριο ή αν απλά… το βαριέσαι, υπάρχει εναλλακτική λύση που  λέγεται Wii: η κονσόλα της Nintendo σου προσφέρει τη δυνατότητα να γυμναστείς στο σπίτι, με τις προτεινόμενες ασκήσεις να εξηγούνται με ακρίβεια στην οθόνη σου. Ο συγκεκριμένος τίτλος της Nintendo, το Wii Fit, διαθέτει ποικιλία προγραμμάτων  προπόνησης, τα οποία μπορούν να καλύψουν τους πάντες (αρχάριους, προχωρημένους κτλ.). Εναλλακτικά, «παίζοντας» άλλα παιχνίδια του Wii όπως το Sports Resort, μπορείς να ασκηθείς, παίζοντας εικονικά μπάσκετ, πίνγκ πογκ, κάνοντας κωπηλασία και  jet ski, συνδυάζοντας το παιχνίδι με την άσκηση.