Μπορεί τον τελευταίο χρόνο η Huawei να έχει συναντήσει τεράστιες δυσκολίες σε χώρες όπως οι Η.Π.Α και η Αυστραλία με τον εξοπλισμό 5G που διαθέτει και θέλει να προωθήσει, όμως στην Ευρώπη η κινεζική εταιρεία θέλει να αποσαφηνίσει ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια.

Αν και υπήρχαν το τελευταίο διάστημα φήμες για παρόμοιους αποκλεισμούς της Huawei από πολλές μεγάλες ευρωπαικές χώρες, η Huawei εξέδωσε αναλυτικό δελτίο τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά σε κάθε μεγάλη χώρα ξεχωριστά.

Αρχικά στη Γερμανία, η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί εγγυήσεις ότι η Huawei δεν θα παραδώσει δεδομένα στο κινέζικο κράτος πριν μπορέσει να συμμετάσχει στο «χτίσιμο» των δικτύων 5ης γενιάς που θα συνδέσουν τα πάντα από οχήματα έως εργοστάσια με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.

Στην Ιταλία, η ιταλική κυβέρνηση Ιταλία διέψευσε αναφορά σύμφωνα με την οποία θα αποκλείσει τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας Huawei & ZTE Corp από το να συμβάλλουν στην κατασκευή του εγχώριου 5ης γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Τέλος στη Γαλλία, η Γαλλική Γερουσία απέρριψε, την προηγούμενη Τετάρτη, προτεινόμενη νομοθεσία που στόχευε στην αυστηροποίηση των ελέγχων τηλεποικοινωνιακού υλικού, σε συνέχεια προειδοποιήσεων των ΗΠΑ, σχετικά με τη Huawei, τον κινεζικό κολοσσό του κλάδου τηλεπικοινωνιών.

Το σίγουρο είναι ότι αναμένονται περισσότερες εξελίξεις για το θέμα μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.