Το μεγαλύτερο φετινό στοίχημα για τον CEO και συνιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, δεν είναι άλλο από την ενοποίηση του συστήματος μηνυμάτων, με άλλα λόγια μία κοινή πλατφόρμα messaging για τις τρεις κορυφαίες πλατφόρμες της εταιρείας του, το WhatsApp, το Instagram και φυσικά το ίδιο το Facebook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το project αυτό αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Zuckerberg και στόχος του είναι ένας χρήστης WhatsApp να μπορεί να στείλει κάποιο προσωπικό μήνυμα σε χρήστη του Facebook ή του Instagram και αντιστρόφως, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτει λογαριασμό στις υπηρεσίες αυτές.

Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατό αφού οι τρεις εφαρμογές -που διαθέτουν δισεκατομμύρια χρήστες- δεν χρησιμοποιούν κάποιον κοινό πυρήνα.

«Το Facebook επιθυμεί να φέρει πιο κοντά τους χρήστες των εφαρμογών του χωρίς αυτοί να χρειάζονται να είναι εγεγραμμένα μέλη σε κάθεμία εφαρμογή»

δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Επιπλέον, κάθε συζήτηση που θα πραγματοποιείται μεταξύ των χρηστών με οποιοδήποτε συνδυασμό, αναμένεται να είναι κρυπτογραφημένη.

Πάντως είναι δεδομένο ότι όταν υλοποιηθούν τα σχέδια της εταιρείας, το Facebook θα διαθέτει πολυ περισσότερα στοιχεία για κάθε χρήστη, κάτι που θα το βοηθήσει σημαντικά στο να τον «στοχεύσει» καλύτερα με πιο σχετικές διαφημίσεις που είναι άλλωστε και το κύριο έσοδο της εταιρείας.

Το Facebook αναμένεται να ολοκληρώσει το project μέσα στη χρονιά, και πιθανόν να μάθουμε περισσότερα γι’αυτό στο επόμενο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, το F8.