Μία ανακοίνωση-έκπληξη έκρυβε το σημερινό πρόγραμμα της έκθεσης CES 2018 και όλα ξεκίνησαν από το περίπτερο της Kodak. Ανάμεσα σε όλα τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα, καινοτομίες και τεχνολογίες που θα μας κερδίσουν στο μέλλον, η Kodak ανακοίνωσε το KODAKOne. Όχι, δεν πρόκειται για μία φωτογραφική μηχανή που έχει τεχνητή νοημοσύνη ούτε κάποιο μεγαλεπήβολο πρωτότυπο προϊόν. Αλλά, για ένα νέο κρυπτονόμισμα.

Η Kodak όπου είναι από τις πρώτες εταιρείες που μπαίνουν στον χώρο των cryptocurrencies, δημιούργησε το KODAKOne με σκοπό να προστατέψει τους φωτογράφους. Βασικός στόχος είναι να προστατέψει τα δικαιώματα χρήσης των φωτογραφιών, ώστε να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες θα λάβουν το χρηματικό μέρισμα που τους αναλογεί, σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί τη φωτογραφία τους.

Το KODAKCoin το οποίο θα λανσαριστεί μέσα από την πλατφόρμα KODAKOne, θα επιτρέψει σε όλους τους φωτογράφους να καταχωρήσουν τόσο τις νέες όσο και τις παλιές φωτογραφίσεις τους. Η Kodak θέλει να δημιουργήσει μία τεράστια βάση δικαιωμάτων χρήσης, η οποία να είναι άμεσα προσβάσιμη και να μπορεί να πιστοποιήσει την ορθότητα των καταχωρήσεων, όπως φυσικά το ίδιο θα μπορεί να κάνει και ο επαγγελματίας φωτογράφος.

KODAKOne

Όπως δήλωσε ο CEO της Kodak Jeff Clarke, για πολλούς οι λέξεις «blockchain» και «cryptocurrency» είναι παντελώς άγνωστες, αλλά για τους φωτογράφους που αγαπάνε τη δουλειά τους και θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των φωτογραφιών τους, αυτές οι λέξεις θα δώσουν μία λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται για πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με την Kodak, το KODAKCoin θα είναι διαθέσιμο τόσο για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες φωτογράφους και θα μπορούν να καταχωρήσουν τις φωτογραφίες τους μέσα στην ίδια πλατφόρμα. Σε κάθε πώληση ή χρήσης μίας φωτογραφίας που καταχώρησαν, θα υπάρχει και η ανάλογη πληρωμή, με την Kodak να διαχειρίζεται το κομμάτι των δικαιωμάτων.

Αν και ήδη υπηρεσίες όπως το Shutterstock ή το Getty προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα, η βασική διαφορά της πλατφόρμας της Kodak, είναι ο τρόπος και το νόμισμα της πληρωμής.

Η προσφορά των νομισμάτων της Kodak θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου, όπου και θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα είναι διαθέσιμη σε αρκετές χώρες όπως ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και άλλες.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018