Γνωρίζουμε αρκετά καλά τι σημαίνει το όνομα Kodak για τη φωτογραφία, όμως η γνωστή εταιρεία επιθυμεί το τελευταίο χρόνο να επεκταθεί και στα smartphones.

Μάλιστα η Kodak ανακοίνωσε πρόσφατα το Ektra, το νέο της smartphone που βασίζεται στο σχεδιασμό της θρυλικής φωτογραφικής μηχανής 35χιλιοστών με το ίδιο όνομα, η οποία κυκλοφόρησε από την Kodak το 1941. Φυσικά μιλάμε για ένα android smartphone με οθόνη 5 ιντσών, ανάλυσης Full HD ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα από τα τελευταία chipsets της MediaTek, το Helio X20, με δεκαπύρηνο επεξεργαστή και 3GB μνήμη. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 32GB αποθηκευτικού χώρου ενώ μπορεί να τα επεκτείνει με μια microSD κάρτα.

Αναμενόμενα, το Kodak Ektra δίνει μεγάλη προσοχή στην κύρια κάμερα που ενσωματώνει, η οποία έχει αισθητήρα 21MP και είναι κατασκευής Sony. Διαθέτει διάφραγμα f/2.0 αλλά και οπτικό σταθεροποιητή ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφές βίντεο σε 4K ανάλυση. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 13MP κάτι που αφήνει υποσχέσεις για πολύ καλές selfies.

Η πορεία του Kodak Ektra στην αγορά θα ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο με τιμή περίπου €500 ενώ η Kodak θα επεκτείνει τη διάθεσή του και σε άλλες χώρες ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.