Φαντάσου 10 λεπτά πριν γυρίσεις στο σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά να ανοίγεις το κλιματιστικό από το κινητό! Τι πιο όμορφο από ένα ευχάριστο και cosy κλίμα στο σπίτι, ώστε να μπορείς να νιώθεις άνετος και “ωραίος”; Σε αυτό ακριβώς θα σε βοηθήσουμε με το παρόν άρθρο, ώστε να καταλήξεις στην καλύτερη για σένα λύση, αν δηλαδή αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε καλοριφέρ λαδιού, κλιματιστικό, θερμάστρα πετρελαίου ή και άλλες συσκευές ως λύση για θέρμανση.

Κλιματιστικό: 2-σε-1 λύση για θέρμανση και ψύξη

Μπορεί να σε “γοητεύει” ένα καλοριφέρ λαδιού ή μία θερμάστρα πετρελαίου, αλλά γενικά μιλώντας το κλιματιστικό είναι καλύτερη λύση! Αυτό γιατί μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο όχι μόνο το χειμώνα για να σε ζεστάνει, αλλά και τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού για να σε δροσίσει! Αυτό βέβαια από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά, αλλά είναι σίγουρα ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα.

Όσο καλή, όμως, και αν ακούγεται η λύση του κλιματιστικού, χάνει λίγο σε ευελιξία. Ακόμα και αν επιλέξεις ένα από τα καλύτερα κλιματιστικά της αγοράς, θα μπορέσεις να ζεστάνεις αποτελεσματικά ένα δωμάτιο ή το σαλόνι σου, αλλά μέχρι εκεί. Ένα φορητό καλοριφέρ όμως με ρόδες, θα μπορείς να το μετακινείς σε όποιο χώρο ή δωμάτιο επιθυμείς έτσι απλά! Για να μην αναφέρω πως σε μία μετακόμιση το κλιματιστικό μπορεί να γίνει σκέτος μπελάς. Όπως καταλαβαίνεις τέλεια λύση γενικά και αόριστα δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει σίγουρα μια λύση που ταιριάζει στις δικές σου εξειδικευμένες ανάγκες, αρκεί να πράξεις έξυπνα. Εάν τελικά η λύση του κλιματιστικού σε εξυπηρετεί, δες την παρακάτω λίστα με μερικές από τις top προτάσεις μας:

Τι κλιματιστικό να πάρω ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου;

Δυστυχώς ο υπολογισμός δεν μπορεί να γίνει τόσο εύκολα γιατί οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την θερμοκρασία του χώρου είναι πραγματικά αρκετοί. Χοντρικά μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως για ένα μικρό δωμάτιο ένα κλιματιστικό με δυναμική 9.000 BTU αρκεί, αλλά στη πράξη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η μόνωση, το υψόμετρο, τα τζάμια, αλλά και η τοποθεσία παίζουν σημαντικό ρόλο όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουμε. Ευτυχώς για εμάς όμως την διαδικασία απλοποιεί η inventor με τον καταπληκτικό BTU Calcuator! Με τον BTU Calcuator με μερικά μόνο κλικ μπορείς να υπολογίσεις πόσα BTU χρειάζεσαι με ακρίβεια για τον χώρο που διαθέτεις. Give it a try!

Μήπως σου ταιριάζει καλύτερα μία πιο φορητή λύση;

Αν μία πιο φορητή και άμεση λύση όπως για παράδειγμα το καλοριφέρ λαδιού MORRIS σε… φλερτάρει λόγο της φορητότητας και ευκολίας που προσφέρει τότε ναι, ανταποκρίσου! Εκτός από το γεγονός πως δεν χρειάζεται εγκατάσταση και συντήρηση θα κοστίσει αρκετά πιο λίγα συγκριτικά με ένα κλιματιστικό και διαθέτει 3 επίπεδα ισχύος που ξεκινούν από τα 1000 Watt. Ακόμα, στις επιλογές σου μπορείς να συμπεριλάβεις και τις θερμάστρες πετρελαίου, όπως για παράδειγμα την Kerosun Inverter LC-45 που διαθέτει και έξυπνους αυτοματισμούς, όπως ο αισθητήρας θερμοκρασίας χώρου. Ταυτόχρονα διαθέτει και τεχνολογία inverter για εξοικονόμηση ενέργειας.