Είναι ένα από τα πιο ποθητά νέα gadget που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά μπορεί να ποικίλουν ανά μοντέλο, όμως η «γενιά» όσων είναι καλά εξοπλισμένα με πανίσχυρους, τετραπύρηνους επεξεργαστές, είναι αυτά που ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή, λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων και των – πλέον – πιο προσιτών τιμών τους

Μπορεί να τα θεωρούσες «πολυτέλεια», καθώς ήσουν μαθημένος να δουλεύεις σε κάποιο desktop υπολογιστή ή σε ένα laptop. Η εμφάνισή τους όμως και κυρίως, η μινιμαλιστική σχεδίασή τους, τραβούσαν το βλέμμα σου κάθε φορά που κάποιος συνάδελφος από το γραφείο σερφάριζε στην  – εξαιρετικής ευκρίνειας – οθόνη της «ταμπλέτας» του.
Μαθαίνοντας περισσότερα για αυτά τα νέα «αντικείμενα του πόθου», διαπίστωσες ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό gadget.

Έμαθες λοιπόν ότι…

…ο όρος tablet αφορά τα επονομαζόμενα tablet PC, δηλαδή τους ελαφριούς, επίπεδους και ιδιαίτερα ευέλικτους υπολογιστές, οι οποίοι διαθέτουν οθόνη αφής και οι οποίοι μπορούν πραγματικά να κάνουν τα πάντα. Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα tablet συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με το ελκυστικό ντιζάιν αλλά και έναν πρώτης τάξεως εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει εξαιρετικούς επεξεργαστές, μπόλικη «μνήμη» αλλά και αποθηκευτικό χώρο ικανό για να παίρνεις μαζί σου τις αγαπημένες σου ταινίες στα ταξίδια σου.

Με ένα πραγματικά «δυνατό» tablet, μπορείς να κάνεις πραγματικά τα πάντα, από το να σερφάρεις στο internet μέχρι να βγάλεις μπόλικη δουλειά στο γραφείο

…είναι χρήσιμο για ‘σένα. Πολύ χρήσιμο για την ακρίβεια: κατ’αρχήν για τη δουλειά σου, για να ακούς μουσική και να βλέπεις ταινίες, να διαβάζεις online περιοδικά και να σερφάρεις στο internet, ακόμη και για να τραβάς αλλά και να βλέπεις φωτογραφίες.

…ότι μπορείς να το έχεις εύκολα πάντα μαζί σου! Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και το χαμηλό τους βάρος, τα tablet είναι ιδανικά για ταξίδια και επαγγελματικές συναντήσεις, καθώς χωρούν άνετα στην τσάντα σου.  Αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους να συνδέονται ασύρματα παντού (σε «ανοιχτά» wi – fi για παράδειγμα ή με σύνδεση 3G αν έχουν ανάλογο δέκτη) μπορείς να είσαι πάντα online και να τσεκάρεις τα mail σου, να βλέπεις την κίνηση στους λογαριασμούς σου στα social media ή ακόμη και να παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι, περιμένοντας στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου.

Κάπου εδώ λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή – και αφού έχεις ήδη ανακαλύψει τα «βασικά» – να γνωρίσεις καλύτερα μια από τις πιο εξελιγμένες γενιές tablet: αυτές που είναι εφοδιασμένες με τετραπύρηνους επεξεργαστές (Quad Core Tablet)

Δεν είναι μόνο πανίσχυρα αλλά είναι πλέον και ιδιαίτερα προσιτά: απέκτησε τώρα ένα τετραπύρηνο tablet, με τιμές που ξεκινούν κάτω από τα 150 €!

[+] Γιατί ο επεξεργαστής κάνει τη διαφορά;

Επειδή όσο πιο ισχυρός είναι, μπορεί να επιτρέψει στη συσκευή που είναι τοποθετημένος, να κάνει ταυτόχρονα πιο πολλές δουλειές (multitasking), επιτρέποντας στο χρήστη να έχει ανοιχτά ταυτόχρονα, πιο πολλά «παράθυρα». Παράλληλα, η ίδια συσκευή – το tablet στην προκειμένη περίπτωση –  που διαθέτει τέτοιο επεξεργαστή, είναι και σαφώς «πιο γρήγορο». Σκεφτείτε λοιπόν, πως μπορείτε να βλέπετε μια ταινία, ταυτόχρονα να πατήσετε παύση, να κάνετε αναζήτηση στο Ίντερνετ και την ίδια στιγμή να ακούτε κάποιο μουσικό κομμάτι. Όλα αυτά απροβλημάτιστα και χωρίς τις “καθυστερήσεις” που μας είχαν συνηθίσει να κάνουν πολλές φορές τα tablet.

[justified_image_grid exclude=936]

Ένας ακόμα λόγος είναι φυσικά τα … παιχνίδια! Όσο η τεχνολογία γίνεται πιο διαδεδομένη, οι σχεδιαστές τροποποιούν τα παιχνίδια ώστε να εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο τους πυρήνες των επεξεργαστών και έτσι να αυξάνεται η συνολική απόδοση. Παιχνίδια που στο παρελθόν δεν “άντεχαν” να τα τρέξουν τα tablet, πλέον τα απολαμβάνεις πολύ άνετα και εύκολα.

[+] Γιατί είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να τα αγοράσω;

Η τιμή φυσικά, είναι η απάντηση στο παραπάνω ερωτημα. Ξεκινούν κάτω από τα 150€, ένα ποσό μικρό, σε σχέση με όλα όσα μπορούν να σας προσφέρει μια τόσο ποιοτική “ταμπλέτα”. Επιπλέον οι εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει πλέον, χρίζουν αναγκαία την αγορά αυτή, αφού εκμεταλλεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό τους πυρήνες του επεξεργαστή και ενώ όταν κυκλοφόρησαν οι 4πύρινοι ήταν ώς και υπερβολή να τους έχεις, δεν συμβαίνει αυτό πια.

[+] Γιατί η «επόμενη γενιά» είναι πανάκριβη;

Σύντομα θα δούμε και στην ελληνική αγορά κάποια νέα tablet, τα οποία θα διαθέτουν ακόμη ισχυρότερους επεξεργαστές (οκταπύρηνους), τα οποία ωστόσο θα έχουν σημαντική διαφορά σε τιμή (διπλό κόστος και παραπάνω) από ένα τετραπύρηνο tablet, κάτι που καθιστά τα Quad core tablet που κυκλοφορούν τώρα μία value for money λύση για τον κάθε σύγχρονο χρήστη.