Το κόστος των εξαρτημάτων της Samsung που θεωρείται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στο iPhone X “μεταφράζεται” σε κέρδος 110 δολαρίων για κάθε συσκευή που θα πουλά η Apple. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Counterpoint Technology Market Research για λογαριασμό της Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία το πιο ακριβό hardware είναι η οθόνη OLED, που έχει κατασκευασθεί με βάση ειδικές προδιαγραφές της Apple.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως από τη Samsung προέρχονται επίσης οι μπαταρίες και οι πυκνωτές του iPhone X. Μάλιστα, η ειρωνεία είναι πως στην περίπτωση που το smartphone υπερβεί κατά πολύ σε πωλήσεις το Galaxy S8, τότε η κορεατική εταιρεία θα έχει μεγαλύτερο κέρδος από το μοντέλο της Apple απ’ ό,τι από τη δική της ναυαρχίδα.

Μάθε τα πάντα για τα iPhone 8, iPhone 8 Plus & iPhone X

Πιο συγκεκριμένα, η Counterpoint Technology Market Research εκτιμά πως οι πωλήσεις του iPhone X θα αγγίξουν τα 130 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι του 2019, συγκριτικά με τα 50 εκατομμύρια Galaxy S8 που θα πουληθούν έως τότε. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με δεδομένο πως τα έσοδα της κορεατικής εταιρείας από τα εξαρτήματα του Galaxy S8 είναι 202 δολάρια, θα έχει μεγαλύτερο κέρδος από τη ναυαρχίδα της Apple.