Η KEF απελευθερώνει το σύστημα ήχου Hi-Fi X300A από τα καλώδια: Το σύστημα ηχείων μπορεί να λαμβάνει τα αρχεία μουσικής μέσω Airplay ή DLNA. Επομένως δεν χρειάζεται άμεση ενσύρματη σύνδεση με τον πομπό.

Τα δύο ηχεία περιλαμβάνουν από δύο ενισχυτές Class AB, έναν για τα μπάσα και τα μεσαία και έναν για τα πρίμα. Οι δακτυλιοειδείς μετασχηματιστές στα τροφοδοτικά ελαχιστοποιούν τους θορύβους και τις παρεμβολές. Η KEF πρόσθεσε στο X300 τη βραβευμένη τεχνολογία σημειακών πηγών ήχου Uni-Q.

Τα ηχεία διαθέτουν τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις ισοστάθμισης, ανάλογα με τη θέση τους στο χώρο: τοποθέτηση σε γραφείο, ανεξάρτητη τοποθέτηση, τοποθέτηση σε τοίχο. Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει τις ρυθμίσεις που θα χρησιμοποιηθούν από έναν διακόπτη στο πίσω μέρος του κύριου ηχείου.

Βέβαια, είναι αδύνατον να μην υπάρχει κανένα απολύτως καλώδιο. Το σύστημα ήχου πρέπει να συνδεθεί στην πρίζα. Επίσης, η μετάδοση των δεδομένων πραγματοποιείται προαιρετικά και ενσύρματα. Τα ηχεία διαθέτουν από μία θύρα USB και μια θύρα Ethernet. Και αν προτιμάτε τον αναλογικό ήχο, στη συσκευή θα βρείτε μια στερεοφωνική είσοδο 3,5 mm. Το WiFi επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone και tablet μέσω υπολογιστή, Mac ή app.

Τα ηχεία ζυγίζουν 7,5 kg και έχουν διαστάσεις 280 x 180 x 243 mm. Το μοντέλο διατίθεται στα χρώματα μεταλλικό γκρι και Linear White.