Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Microsoft στην E3 2019, ο Keanu Reeves ή αλλιώς γνωστός ως Neo από την τριλογία The Matrix, ανέβηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε πως θα πρωταγωνιστεί στο επερχόμενο παιχνίδια της CD Projekt Red, Cyberpunk 2077.

Τα νέα για το ρόλο του έγιναν γνωστά μέσα από το trailer του παιχνιδιού, το οποίο εκτός από τον Keanu είχε και την ημερομηνία κυκλοφορίας. Έτσι έπειτα από πολλά χρόνια αναμονής, το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου 2020. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο για XBOX, PS και PC αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα συμβεί με τις νέες κονσόλες που θα λανσαριστούν στο τέλος του 2020, όπως αυτή του XBOX Scarlett.

Για την ώρα είναι άγνωστο πως θα εμπλακεί ακριβώς ο Keanu Reeves στο παιχνίδι. Σύμφωνα με φήμες, θα είναι βοηθητικός χαρακτήρας του βασικού πρωταγωνιστή στο παιχνίδι, γνωστό και ως Samurai. Επίσης, δεν έγινε γνωστό αν ο χαρακτήρας του θα είναι playable ή απλά filler.

Είναι η πρώτη φορά που ο Reeves εμφανίζεται σε βιντεοπαιχνίδι με τόση λεπτομέρεια, ακόμη και από παιχνίδια που βασίστηκαν στο Matrix, στην εποχή του PlayStation 2. Και για να πούμε την αλήθεια, το Cyberpunk 2077 φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην κουλτούρα και το στιλ του Reeves.

Keanu Reeves

Το Cyberpunk 2077 είναι ένα παιχνίδι μύθος για την CD Projekt Red και αποτελεί τον διακαή πόθο των απανταχού gamer. Ένα ανοιχτού κόσμου παιχνίδι με στοιχεία RPG και Action Shooter, με εκπληκτικές κινηματογραφικές σκηνές, το οποίο εστιάζει σημαντικά στις επιλογές του παίκτη για την εξέλιξη της ιστορίας.