Το Bitcoin έπεσε σε νέο χαμηλό, στα 9.500 δολ., κάτω από τα 10.000 δολ., για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο και στο μισό του υψηλού των 19.000 δολ. που κατέκτησε στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Coinbase. Αντίστοιχες επιδόσεις είχαν τα κρυπτονομίσματα EthereumRipple και Dogecoin, που διαπραγματεύονται στις αγορές.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η Νότια Κορέα επιθυμεί να θέσει φραγμούς στη διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων. Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συμβουλεύει την κυβέρνηση να απαγορεύσει την κεντρική διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα επιχειρεί να εκδιώξει εκτός συνόρων την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, επειδή η ηλεκτρική ενεργεία που χρησιμοποιείται από δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές για τις συναλλαγές προκαλεί ρύπανση. Την Κίνα, επίσης, ανησυχεί η πιθανότητα μίας κρίσης στις αγορές – καθώς πολλοί επενδυτές αναμφίβολα καταγράφουν ήδη σημαντικές ζημίες. Μία αναπάντεχη παρενέργεια επίσης είναι, σύμφωνα με το Techspot, ότι εκτοξεύθηκαν οι τιμές στις κάρτες γραφικών και μνήμης.

Πολλοί επενδυτές θεωρούν πάντως τη διόρθωση αναμενόμενη, καθώς το μόνο που συνέβη είναι να επιστρέψουν οι τιμές στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα. Ορισμένοι αντιλέγουν ότι η χωρίς όρια διαπραγμάτευση του bitcoin είναι πιθανόν να έχει επιφέρει το σπάσιμο της «φούσκας» στην τιμή του, καθώς οι επενδυτές διακρατούν τα νομίσματα. Αυτό είναι πιθανόν να οδήγησε αρχικώς σε εκτόξευση της τιμής, και τώρα στην κατάρρευσή της.