Πώς να καθαρίσω το σπίτι αποτελεσματικά και γρήγορα; Ποιες συσκευές είναι οι καλύτεροι «βοηθοί» για γενική καθαριότητα; Από μικρές καθημερινές ανάγκες, μέχρι απολύμανση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το καθάρισμα του σπιτιού είναι all time classic ζήτημα για κάθε νοικοκυριό. Ειδικά τώρα, με τη συγκυρία της πανδημίας, πρέπει να φροντίζουμε διπλά για την καθαριότητα των χώρων του σπιτιού μας. Ποιες είναι οι κατάλληλες συσκευές για κάθε ανάγκη; Πάμε να δούμε έναν σύντομο οδηγό!

Ηλεκτρική σκούπα — η πλέον απαραίτητη

Η πρώτη σου επιλογή είναι η κλασική ηλεκτρική σκούπα. Από τον καθαρισμό πατωμάτων (με ή χωρίς χαλιά) μέχρι… ταβανιών, η ηλεκτρική σκούπα είναι ο βασικός βοηθός στο καθημερινό καθάρισμα. Τα εξαρτήματα που περιλαμβάνουν τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από σκόνη, τρίχες, μικρού ή μεσαίου μεγέθους σκουπίδια με μεγάλη άνεση. Η ισχύς του μοτέρ τους τις κάνει ιδανικές για γρήγορα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές οι επιλογές που έχεις ως προς την ηλεκτρική σκούπα είναι τρεις: Αν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος στο σπίτι, τότε προτίμησε ένα μοντέλο με σακούλα ή κάδο. Η πρώτη είναι συνήθως οικονομικότερη αλλά χρειάζεται να προμηθεύεσαι σακούλες διαρκώς ενώ η δεύτερη έχει κάδο που αδειάζει. Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, τότε επίλεξε μια σκούπα στικ, η οποία λειτουργεί όπως μια τυπική ηλεκτρική σκούπα αλλά αποθηκεύεται πολύ πιο εύκολα. Θυμήσου μόνο ότι με την κλασική σκούπα, χάρη στον τηλεσκοπικό της σωλήνα, μπορείς να φτάσεις ευκολότερα σε δυσπρόσιτα σημεία.

Σκουπάκι χειρός για γρήγορο καθάρισμα

Τα σκουπάκια χειρός είναι ίσως η πιο πρακτική λύση για άμεσο καθάρισμα στο σπίτι. Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο; Φρόντισε να διαθέτει κάδο με μεγάλη χωρητικότητα και αυτονομία περίπου στα 10’, ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα το χρησιμοποιείς για όσο χρειαστεί. Προτίμησε συσκευές που έρχονται μαζί με ακροφύσιο και βουρτσάκι για μεγάλη ευελιξία!

Cleaning Devices - 02

Άσε τη σκούπα ρομπότ να καθαρίσει για σένα!

Αν θες να απαλλαγείς μια και καλή από το σκούπισμα του σπιτιού, τότε αξίζει να επενδύσεις σε μια σκούπα-ρομπότ. Οι ρομποτικές σκούπες μπορούν να αναλάβουν το καθάρισμα σκληρών δαπέδων όσο και επιφανειών που καλύπτονται από χαλιά. Οι αισθητήρες που διαθέτουν τους επιτρέπουν να κινούνται χωρίς προβλήματα στον χώρο και να μαζεύουν όλα τα σκουπίδια ενώ από πολλά μοντέλα δεν λείπει η λειτουργία σφουγγαρίσματος. Επιπλέον, μόλις ολοκληρώσουν τη δουλειά τους, επιστρέφουν στη βάση φόρτισης και γεμίζουν της μπαταρίες μέχρι την επόμενη φορά που θα τις χρειαστείς. Ο έλεγχός τους γίνεται μέσω τηλεχειριστηρίου ή εφαρμογής κινητού, κάνοντας το σκούπισμα του σπιτιού υπόθεση μερικών tap στην οθόνη του smartphone.

Ατμοκαθαριστής για βαθύ καθαρισμό

Αυτή την περίοδο η απολύμανση κάθε επιφάνειας στο σπίτι είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για να επιτύχεις αποτελεσματικό καθαρισμό δεν χρειάζεται να βασιστείς μόνο σε χημικά καθαριστικά. Ο ατμός μπορεί να καθαρίσει σε βάθος τα σημεία που θες, χάρη στη μεγάλη του θερμότητα. Οι ατμοκαθαριστές κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ εύκολη. Απλά γεμίζεις με νερό το δοχείο τους και σε λίγα λεπτά μπορείς να ξεκινήσεις το καθάρισμα με εντελώς φυσικό τρόπο. Με τα διάφορα εξαρτήματα που συνοδεύουν τα περισσότερα μοντέλα μπορείς να καθαρίσεις επιφάνειες όπως πάγκους, πλακάκια, τζάμια ακόμα και καναπέδες ή χαλιά.

Cleaning Devices - 03

Όποια από τις συσκευές καθαρισμού κι αν επιλέξεις για τον χώρο σου, ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να δώσεις βάση σε όλες είναι η ενεργειακή κλάση. Επίλεξε συσκευές με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, έτσι ώστε να μη κρατάς μόνο το χώρο σου καθαρό αλλά να βοηθάς και στη δημιουργία ενός πιο «πράσινου» περιβάλλοντος, επιβαρύνοντάς το όσο το δυνατόν λιγότερο με την επιλογή σου.

Βρες όποια συσκευή καθαρισμού κι αν χρειάζεσαι στο MediaMarkt.gr. Κάνε πιο υγιεινό τον χώρο σου με λίγα μόνο «κλικ»!