Η Google δείχνει να παίρνει στα σοβαρά ολοένα και περισσότερο το ρόλο της ως κατασκευαστής smartphone, με τη σειρά Pixel να αποτελεί στην ουσία την πρώτη inhouse προσπάθεια της εταιρείας μετά τη σειρά Nexus όπου η Google συνεργαζόταν με άλλους δημοφιλείς κατασκευαστές smartphone.

Σύμφωνα με μέσα της Ινδίας, η Google σκέφτεται σοβαρά την επέκταση των πωλήσεών της στην Ινδία, και γι’αυτό μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 προγραμματίζει το άνοιγμα αρκετών καταστημάτων. Τα καταστήματα αυτά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα έχουν σκοπό να δώσουν στο κοινό που θα τα επισκεφθεί, την εμπειρία χρήσης ενός Pixel smartphone, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αλλά και τις δυνατότητές τους.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μια παρόμοια κίνηση στο Mountain View στην Καλιφόρνια, με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι αρκετά θετικές. Στα ίδια τα καταστήματα αναμένεται να υπάρχει και παρουσίαση των άλλων προτάσεων hardware της Google όπως τα έξυπνα ηχεία Home, φορητοί υπολογιστές και το DayDream VR.