Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να είναι το trend της εποχής όσο αφορά την οδήγηση, οι αυτόνομες καρέκλες της Nissan είναι αυτές που τελικά θα κλέψουν την παράσταση. Οι καρέκλες ProPilot, αποτελούν ένα κοινωνικό θα μπορούσαμε να πούμε πείραμα της Nissan, έπειτα τις καρέκλες της ίδιας εταιρείας όπου πήγαιναν στην προκαθορισμένη θέση τους κάτω από το τραπέζι, από μόνες τους.

Οι ProPilot είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την αναμονή στην ουρά σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες πιο άνετη. Εδώ που τα λέμε, η ιδέα είναι αρκετά μπροστά για την εποχή που ζούμε, αφού το να κάθεσαι απλά διαβάζοντας το βιβλίο σου για παράδειγμα ενώ η καρέκλα κινείται μόνη της προς τα εμπρός, χωρίς να ανησυχείς για το αν κάποιος σου κλέψει τη σειρά, είναι κάτι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Η Nissan λοιπόν κάπως έτσι οραματίζεται το μέλλον της… αναμονής, όπου ακόμη κι αν η ουρά είναι μεγάλη, να μην υπάρχουν δυσαρεστημένοι πελάτες. Οι καρέκλες, ακολουθούν μία προκαθορισμένη διαδρομή, χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες ενώ διατηρούν ασφαλής απόσταση μεταξύ τους. Δυστυχώς, εκτός και αν διαβάζεις το παρόν άρθρο από την μακρινή Ιαπωνία, οι ProPilot είναι μάλλον απίθανο να έρθουν σύντομα προς τα μέρη μας.

Η Nissan έχει δημιουργήσει μία μονάδα demo ώστε οι ενδιαφερόμενοι να τις δουν εν δράσει, ενώ ήδη έχει ανοίξει σύστημα εγγραφών για καταστήματα που θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τις ProPilot. Σύμφωνα με τη Nissan, οι πρώτες καρέκλες θα εμφανιστούν στην αγορά της Ιαπωνίας το 2017.

Trends που μπορεί να σε ενδιαφέρουν