Στην ερώτηση «με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί μια εμπειρία gaming», οι περισσότεροι θα εστιάσουν στο εσωτερικό του gaming rig τους.

Τι κάνουμε καθώς παίζουμε; Καθόμαστε!

Άλλοι υποδεικνύουν την προσθήκη επιπλέον RAM ή την αλλαγή της υπάρχουσας κάρτας γραφικών με ένα από τα τελευταίας γενιάς «τέρατα» επιδόσεων της NVIDIA. Χωρίς οι απαντήσεις αυτές να είναι λανθασμένες, δείχνουν πως συχνά κάτι που είναι απίστευτα προφανές, περνά μάλλον απαρατήρητο.

Καρέκλες Γραφείου Gaming

Τι κάνουμε καθώς παίζουμε; Καθόμαστε! Άλλοτε για ώρες κι άλλοτε για μια γρήγορη παρτίδα (ποτέ, κανείς), περνάμε την ώρα μας καθιστοί. Ένας τρόπος για να αναβαθμίσουμε την όλη εμπειρία, είναι η προσθήκη μιας καλής καρέκλας ή καθίσματος και όχι για λόγους αισθητικής.

Χάρη σ’ αυτή, θα έχετε τη δυνατότητα να κάθεστε αναπαυτικά και –κυρίως- με το σώμα σας στη σωστή στάση, εφαρμόζοντας πίεση στα κατάλληλα σημεία και ρίχνοντας το βάρος εκεί που πρέπει.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα αφιερωθείτε 100% στο παιχνίδι που παίζετε, δίχως διαλείμματα για να «ξεπιαστείτε» ή να βρείτε τη θέση που θα σας βολέψει, αλλά θα ωφεληθείτε και σε βάθος χρόνου, προστατεύοντας τη σπονδυλική σας στήλη και το σώμα σας γενικότερα. Τι θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας όμως κατά την αγορά μίας gaming chair;

Καρέκλες Γραφείου Gaming

Υλικά κατασκευής

Τα υλικά κατασκευής παίζουν, όπως φαντάζεστε, σημαντικότατο ρόλο στην ανθεκτικότητα της καρέκλας. Ο σκελετός θα πρέπει να είναι μεταλλικός, εξασφαλίζοντας έτσι στιβαρότητα και αντοχή στον χρόνο και τη χρήση.

Εξίσου καλής κατασκευής πρέπει να είναι και τα ροδάκια για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις –κάθε σας κίνηση στην καρέκλα, μεταβάλλει την πίεση που ασκείται σε καθένα απ’ αυτά. Για το κάθισμα και τα μαξιλαράκια τώρα, αντί υφάσματος στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται δερματίνη –οι προτάσεις με πραγματικό δέρμα είναι λίγες και σημαντικά ακριβότερες.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τη συναρμολόγηση θα την κάνετε οι ίδιοι

Βάρος και διαστάσεις

Εδώ αυτό που σας ενδιαφέρει κατ’ αρχάς είναι το βάρος που μπορεί να σηκώσει η καρέκλα. Ζυγιστείτε λοιπόν ώστε να έχετε ακριβές δείγμα και προτιμήστε ένα μοντέλο ικανό να σηκώσει 10-15 kg περισσότερα. Έτσι θα είστε καλυμμένοι ακόμα κι αν στις γιορτές αποφασίσετε να το… ρίξετε και λίγο έξω αλλά κυρίως, θα εξασφαλίσετε πως δε θα φτάνετε την καρέκλα σας στα όριά της κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιείτε.

Πέραν του βάρους, φροντίστε οι διαστάσεις τις καρέκλας να σας δίνουν τη δυνατότητα να κάθεστε άνετα, υποστηρίζοντας το σώμα –γι’ αυτό και ο bucket σχεδιασμός.

Καρέκλες Γραφείου Gaming

Κλίση/περιστροφή

Όλες οι καρέκλες προσφέρουν δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους τους μέσω υδραυλικού συστήματος, οπότε αυτό είναι κάτι που δε θα πρέπει να σας απασχολήσει. Η κλίση της πλάτης εξαρτάται από τις ανάγκες σας –υπάρχουν μοντέλα που προσφέρουν μέχρι και 180ο, αν και μάλλον δύσκολα θα εκμεταλλευτείτε αυτή τη δυνατότητα.

Βεβαιωθείτε πως το ύψος των υποβραχιονίων προσαρμόζεται και τα μαξιλαράκια αφαιρούνται έτσι ώστε να πλένονται όποτε χρειαστεί.

Τι άλλο προσέχω;

– Σε γενικές γραμμές και στις gaming chairs ισχύει το «ό,τι πληρώσεις, παίρνεις». Οι ακριβότερες καρέκλες είθισται να είναι πιο στιβαρές, αντέχοντας πιο απαιτητική χρήση.

– Το χρώμα που θα διαλέξετε, εξαρτάται από το γούστο σας και μόνο. Κάποια μοντέλα μάλιστα κυκλοφορούν στα χρώματα και με το λογότυπο παιχνιδιών, ομάδων e-sports, franchises, ακόμα και αθλητικών συλλόγων!

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τη συναρμολόγηση θα την κάνετε οι ίδιοι, αφού η καρέκλα θα σας παραδοθεί σε κομμάτια εντός κουτιού. Μην ανησυχείτε όμως αφού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δε θα χρειαστείτε παρά λίγα λεπτά.

Καρέκλες Γραφείου Gaming

Καλά το PC gaming; Με τις κονσόλες τι γίνεται;

Οι καρέκλες που περιγράψαμε απευθύνονται ως επί το πλείστον στους PC gamers αφού ναι μεν λέγονται gaming chairs, όμως στην πράξη είναι σαν τις καρέκλες γραφείου. Τι γίνεται για ‘κείνους που για την ώρα βολεύονται στον καναπέ ή το κρεβάτι απέναντι από την τηλεόραση;

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε αυτό που ψάχνετε είναι ένα gaming κάθισμα ή καρέκλα δαπέδου –σαν τις προτάσεις της X Rocker. Σχήματος “L”, τοποθετείται σταθερά στο δάπεδο, προκειμένου να βολευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το πλαίσιό της είναι ξύλινο όμως η επιφάνειά της είναι από δερματίνη και στο εσωτερικό της βρίσκεται μαλακός αφρός. Ενσωματώνει μάλιστα και σύστημα ηχείων 2.0 με υποδοχή ακουστικών.

Δε διαθέτει βέβαια υποβραχιόνια και γενικώς δεν παρέχει καμία στήριξη στο σώμα πέραν των απολύτως βασικών, όμως αποτελεί μια άριστη πρόταση βάσει τιμής/απόδοσης που θα σας κρατήσει συντροφιά για χρόνια.

Καρέκλες Γραφείου Gaming

Αν πάλι είστε λάτρεις των racing games (τύπου Forza, Gran Turismo, F1 κλπ), τότε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα cockpit όπως αυτό της Sparco. Η τιμή του είναι απαγορευτική για τους περισσότερους, όμως να είστε σίγουροι πως σε συνδυασμό με ένα καλό σετ τιμονιού/πεντάλ θα σας χαρίσει την απόλυτη racing εμπειρία –μέχρι να οδηγήσετε ένα πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο σε πίστα.