Ο Rico Rodriguez επιστρέφει στη δράση και μάλιστα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο στο Just Cause 3, αφού αυτή τη φορά η παιδική χαρά καταστροφής που τόσο καλά ξέρουν να φτιάχνουν οι άνθρωποι της Avalanche τοποθετείται στη γενέτειρα του Rico, στο φανταστικό νησί της Μεσογείου, το Medici.

Και όπως στην περίπτωση του Panau και του San Esperito ο πρώην πράκτορας Rico έρχεται αντιμέτωπος με έναν αιμοσταγή δικτατορα με τον οποίο όμως έχει και ιδιαίτερους δεσμούς αφού είναι ο ίδιος που κατέστρεψε την πόλη του και το σπίτι του.

Και ενώ τα πράγματα γίνονται πολύ… προσωπικά για τον ήρωά μας, κάποια άλλα δεν αλλάζουν ποτέ, όπως το grappling hook το οποίο είναι σε θέση να στείλει τον Rico παντού, να τον κάνει να βρεθεί δεμένος σε κάθε λογής όχημα, σε κάθε λογής κατασκευή και κτήριο και με τη βοήθεια του αλεξίπτωτου να διανύσει τεράστιες αποστάσεις και να φτάσει σε τρομερά ύψη. Η νέα προσθήκη στη σειρά είναι η Wingsuit με την οποία ο Rico, σε ελέυθερη πτώση, κυριολεκτικά μπορεί και πετάει και έχουν τεράστιο ενδιαφέρον οι Challenges που αφορούν το σε ποια απόσταση μπορεί να φτάσει ο παίκτης και πόσο καλά μπορεί να κοντρολλάρει τη στολή και τον ήρωα.

Τα υπόλοιπα τα φαντάζεσται. Ο Rico βοηθάει τους ντόπιους αντάρτες απέναντι σε χιλιάδες στρατού, έχει στη διάθεσή του ένα τεράστιο οπλοστάσιο, μπορεί να αποθηκεύσει στα διάσπαρτα γκαράζ του φίλου του Mario δεκάδες οχήματα και ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικός είναι στις καταστροφές μπορεί να αναβαθμίσει όλον του τον εξοπλισμό με τα mods.

O χάρτης είναι παρόμοια του Just Cause 3 με το Just Cause 2 τεράστιος (χίλια τετραγωνικά χιλιόμετρα) και οπτικά αυτό που είδαμε είναι κατά πολύ αναβαθμισμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Τα Just Cause δεν έχουν στόχο ούτε την αληθοφάνεια ούτε τον ρεαλισμό. Ακόμα και η βία που περιέχουν είναι καρτουνίστικη διότι οι δημιουργοί θέλουν να προσφέρουν ένα και μόνο πράγμα. Εντυπωσιακή και εκρηκτική διασκέδαση. Και μάλλον τα καταφέρνουν.

 

[sc:product article=”1166102″ ][sc:product article=”1166104″ ][sc:product article=”1166103″ ]