Αν ψάχνετε για καινούργιο φορητό ηχείο και σκοπεύετε να επισκεφτείτε την IFA στο Βερολίνο, θα πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε μια στάση στην αίθουσα 3.2 (περίπτερο 102). Εκτός από διάφορα άλλα προϊόντα, εκεί η Jabra παρουσιάζει το γνωστό πλέον Jabra Solemate σε νέα χρώματα, αλλά και τη νέα, μικρότερη έκδοση της οικογένειας Jabra Solemate Mini.

Το Solemate Mini με επένδυση από καουτσούκ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και προστατεύεται από τη σκόνη, το πιτσίλισμα και τον ιδρώτα. Ζυγίζει 300 g και με διαστάσεις 12,6 x 6,1 x 5,3 cm έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα τενεκεδάκι. Ενσωματώνει δύο ευρυζωνικά ηχεία (για μεσαίους και υψηλούς τόνους) και έναν παθητικό ακτινοβολητή μπάσων (bass radiator) στην πίσω πλευρά, και μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενα ήχου ασύρματα ή ενσύρματα.

Το Solemate Mini συνδέεται με smartphone, tablet, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές και άλλες (φορητές) συσκευές μέσω του συνοδευτικού στερεοφωνικού βύσματος 3,5 mm, USB, Bluetooth ή NFC. Όταν το καλώδιο δεν χρειάζεται, αποθηκεύεται στην κάτω πλευρά του ηχείου.

Μέσω φωνητικών οδηγιών η συσκευή προσφέρει καθοδήγηση στο χρήστη κατά την πρώτη ζεύξη και τον ενημερώνει για την κατάσταση σύνδεσης και τη στάθμη της μπαταρίας. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας αρκεί για έως και οχτώ ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή 90 ημέρες σε κατάσταση αναμονής.

Τα ηχεία Jabra Solemate Mini διατίθενται από τα τέλη Σεπτεμβρίου σε τέσσερα χρώματα – κόκκινο, μπλε, μαύρο και κίτρινο – στην (ενδεικτική) τιμή των 99 Ευρώ. Το κλασικό Solemate αναμένεται να κυκλοφορήσει στις νέες χρωματικές παραλλαγές – κίτρινο, κόκκινο, μπλε και «Shades of Grey» – κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους και θα κοστίζει περίπου 180 ευρώ.