Στην κερκίδα κάνεις πάντα «κοουτσάρισμα». Στις παρέες μιλάς για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν και έχεις πάντα κάτι να πεις για τις επιλογές του προπονητή της ομάδας σου. Τώρα ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις εσύ…κουμάντο και να κάτσεις στην άκρη του πάγκου…

 

Το πάθος σου για το ποδόσφαιρο και την οργάνωση μιας ομάδας ψάχνει να βρει μια καλύτερη διέξοδο από μία «καφενειακού» τύπου συζήτηση με φίλους και γνωστούς. Μια πλειάδα παιχνιδιών για pc, tablet και παιχνιδομηχανές (τσέκαρε τις επιλογές σου εδώ http://bit.ly/1bJDors) έρχεται τώρα να καλύψει αυτήν την ανάγκη, προσφέροντας σου τη δυνατότητα να «στήσεις» το δικό σου ποδοσφαιρικό κλαμπ και να αντιπαρατεθείς με όλα τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος.

Football Manager 2014

Πρόκειται για έναν από τους πιο δυνατούς τίτλους της αγοράς. Στο Football Manager 2014 μπορείς να αναλάβεις την αγαπημένη σου ομάδα και να τη στήσεις όπως εσύ θέλεις, να αντιμετωπίσεις όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και να την οδηγήσεις στην κορυφή. Είναι το πρώτο της σειράς που είναι πλήρως μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Όλο το παιχνίδι, τα μενού, η βοήθεια, τα στατιστικά, τα πάντα. Οι σημαντικότερες αλλαγές που έχουν γίνει για φέτος είναι:

  • Steam Cloud Save: τα παιχνίδια μπορούν να σώζονται σε server τύπου cloud, κάτι οποίο επιτρέπει δηλαδή να έχεις πρόσβαση στο παιχνίδι που έχεις ξεκινήσει και από τον υπολογιστή π.χ. ενός φίλου σου.
  •  3D Match engine: έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα των γραφικών, κάτι που έχει δηλαδή βελτιώσει «εμφανισιακά» το παιχνίδι.
  • Καλύτερη επικοινωνία με παίχτες, παράγοντες : φέτος υπάρχει πολύ καλύτερη αλληλεπίδραση με τους παίκτες, τους managers καθώς και τους ανταγωνιστές τους, τον τύπο κλπ. Για παράδειγμα τα μέλη του προσωπικού προπόνησης τώρα προσφέρουν αναλύσεις για την πορεία των αναπληρωματικών και των νέων.
  • Σύστημα ειδήσεων: Το σύστημα ειδήσεων έχει αλλάξει τελείως ώστε οι managers να μπορούν να αντιμετωπίζουν πολλά διαφορετικά ζητήματα και προβλήματα του συλλόγου κατευθείαν από το inbox τους. Επιπλέον οι ειδήσεις έχουν πλέον διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την κατηγορία και περιέχουν περισσότερες λεπτομέρειες – για παράδειγμα οι σκάουτερ αναφέρουν όλοι όλους τους παίκτες που παρακολουθούν μαζικά σε μία είδηση στην οποία υπάρχουν και επιλογές για ξεκαθάρισμα της λίστας αλλά και αυτόματες προτάσεις για καθέναν από αυτούς τους παίκτες μέσα από το μενού της είδησης.
  • Επανασχεδίαση βασικών σημείων του παιχνιδιου: Βασικές περιοχές έχουν επανασχεδιαστεί συμπεριλαμβανομένης της προπόνησης, του κέντρου των μεταγραφών και της σελίδας των ειδήσεων, ενώ επίσης μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στα βασικά μενού του παιχνιδιού
  • Gameplay: έχουν προστεθεί νέες επιλογές στον τρόπο που παίζεται το Football Manager, όπως καινούργιες επιλογές στις τακτικές, μεγαλύτερος ρεαλισμός στο κομμάτι που γίνονται οι μεταγραφές, ακόμη περισσότερες στην επικοινωνία με τους παίκτες και τη διοίκηση

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το Football Manager Handheld, το οποίο είναι μια εφαρμογή για tablet και smartphone όπως αυτά ώστε να μην σταματάς το παιχνίδι όπου κι αν είσαι.

FIFA Manager 14

Ένας εξίσου καλός τίτλος για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο: ως προπονητής στο FM14 έχεις τον πλήρη έλεγχο της προπόνησης ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού συλλόγου. Κάνεις τη σύνθεση για το παιχνίδι, καταστρώνεις την στρατηγική σου, κάνεις τις αλλαγές και τις κατάλληλες μεταγραφές. Εξαιρετικά τα τρισδιάστατα γραφικά του παιχνιδιού ενώ εντυπωσιακό είναι το νούμερο των 40.000 πραγματικών παικτών, εκ των οποίων μπορείς να «φτιάξεις» την ομάδα σου. Στη νέα έκδοσή του, το παιχνίδι εμφανίζεται αναβαθμισμένο στα εξής σημεία:

  • Βασικά χαρακτηριστικά διαθέσιμα από την αρχή του παιχνιδιού: δεν χρειάζεται πλέον να προχωρήσεις στο παιχνίδι για να «ξεκλειδώσεις» βασικά χαρακτηριστικά του. Τώρα πάνω από 25 τέτοια χαρακτηριστικά είναι στη διάθεσή σου από την αρχή, όπως το coach rumours (το «κουτσομπολιό» και οι φήμες των προπονητών) και το Phychlogical profile (στοιχεία για το ψυχολογικό προφίλ των παιχτών)
  •  Επιπλέον στατιστικά στοιχεία: πλήθος στατιστικών στοιχείων θα είναι διαθέσιμα επίσης από την αρχή του παιχνιδιού
  • Νέες ομάδες και πρωταθλήματα: στο παιχνίδι πλέον ενσωματώθηκαν ομάδες και παίκτες από την Τσεχία, την Ουκρανία και την Κροατία.
  • Αναβαθμισμένα στοιχεία για τους παίχτες: τα στοιχεία για τα ονοματεπώνυμα των παιχτών είναι πληρέστερα ενώ έχουν προστεθεί πάνω από 6.000 παίχτες.