Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πάντα υπήρξαν ένα από τα όνειρα συγγραφέων βιβλίων επιστημονικής φαντασίας αλλά και δημιουργών κόμικ, και όπως φαίνεται, δε βρίσκονται μακρυά από το να γίνουν πραγματικότητα. Μάλλον όμως πρώτα θα τα δούμε ως ιπτάμενα ταξί.

Το Ντουμπάι, αναμένεται να δώσει σύντομα την άδεια προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές πτήσεις ενός ειδικού τύπου οχήματος με την ονομασία EHang 184 που ξεχωρίζει αφού μπορεί να πετά αυτόνομα χωρίς οδηγό, καταναλώνοντας την ίδια στιγμή ηλεκτρική ενέργεια. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο του Εμιράτου που έχει θέσει στόχο ότι έως το 2030, το 25% των μετακινήσεων στο Ντουμπάι θα πρέπει να πραγματοποιείται με αυτόνομα οχήματα.

Για πολλούς το Ehang 184 δε διαφέρει από ένα τεράστιο drone, με τη διαφορά πως ο χειρισμός του και όλες οι κινήσεις που θα πραγματοποιεί στον αέρα, θα γίνονται χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση και το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο επιβάτης είναι να επιλέξει τον τελικό του προορισμό μέσω μιας οθόνης αφής. Οι δυνατότητες του οχήματος είναι ικανοποιητικές με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 100χλμ/ώρα αν και η αυτονομία του περιορίζεται στα 30 λεπτά. Η επαναφόρτιση των μπαταριών του διαρκεί 2 ώρες.