Η τεχνολογία HDR ακούστηκε πολύ φέτος αφού είναι υπεύθυνη για δραματική βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας σε μια Ultra HD τηλεόραση, φτάνει αυτή να την υποστηρίζει. Επιπλέον και το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι κατάλληλο, όμως και σ’ αυτή την περίπτωση πάλι υπάρχει το ενδεχόμενο το πρόγραμμα αναπαραγωγής να μην είναι συμβατό με την τεχνολογία HDR. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του YouTube στις τηλεοράσεις της Samsung που κυκλοφόρησαν φέτος, κάτι που όμως αλλάζει, αφού περνάμε στην εποχή του YouTube HDR.

Όπως ανακοίνωσε η Samsung Electronics, με νέα αναβάθμιση που θα γίνει διαθέσιμη σύντομα, η εφαρμογή YouTube θα υποστηρίζει πλέον την τεχνολογία HDR σε όλα τα μοντέλα Quantom Dot που κυκλοφόρησε η εταιρεία φέτος αλλά και στα UHD μοντέλα. Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο μέσα από την αυτόματη αναβάθμιση λογισμικού.

Μόλις ο κάτοχος της τηλεόρασης ανοίξει την εφαρμογή, θα διακρίνει άμεσα την κατηγορία HDR και μέσα από το κανάλι YouTube 4K προκειμένου να δει όλο το σχετικό περιεχόμενο που χαρίζει κορυφαία ποιότητα εικόνας.

«Με τη διαθεσιμότητα του Youtube HDR σε παγκόσμιο επίπεδο, εμείς στη Samsung υποστηρίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό την καλύτερη HDR εμπειρία θέασης και ένα ευρύ φάσμα HDR περιεχομένου, το οποίο μπορούν οι χρήστες να απολαύσουν», δήλωσε η Seline Han, Αντιπρόεδρος του τμήματος Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε σίγουροι ότι οι τηλεοράσεις μας θα προσφέρουν μία καθηλωτική HDR εμπειρία θέασης, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν από την άνεση του σπιτιού τους».