Η ημερομηνία κυκλοφορίας των iPhone 7 και iPhone 7 Plus ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από την Apple, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στα κορυφαία smartphones της εταιρείας. Στην χώρα μας θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, οι αλλαγές είναι ελάχιστες σε σχέση με το iPhone 6s και iPhone 6s Plus, με πιο ενδεικτική τη μεταφορά των δύο πλαστικών λωρίδων στο πίσω μέρος που είναι υπεύθυνες για τη λήψη των ασύρματων σημάτων και οι οποίες πλέον βρίσκονται στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα νέα iPhone 7 έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής ενώ ένα από τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει θα ονομάζεται Jet Black και θα διαθέτει διαφορετικό φινίρισμα.

Μία από τις σημαντικότερες διαφορές των δύο μοντέλων βρίσκεται στην οθόνη, με το iPhone 7 να διαθέτει 4,7 ιντσών οθόνη και το iPhone 7 Plus στις 5,5 ίντσες. Αντίστοιχα η ανάλυση στην πρώτη περίπτωση είναι HD και ανεβαίνει στην Full HD για το Plus μοντέλο. Σύμφωνα με την Apple, η φωτεινότητά της είναι κατά 25% μεγαλύτερη από την οθόνη που ενσωμάτωνε η προηγούμενη γενιά. Τα νέα iPhone φέρνουν και άλλες πρωτιές μεταξύ των οποίων η υποστήριξη αδιαβροχοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο IP67 ενώ επιβεβαιώνεται η έλλειψη θύρας ακουστικών η οποία αντικαθίσταται από την ίδια Lightning θύρα που υπάρχει για τη φόρτιση. Η εταιρεία θα συμπεριλάβει πάντως μέσα σε κάθε συσκευασία έναν αντάπτορα μετατροπής της θύρας 3,5mm σε lightning για όσους έχουν στη διάθεσή τους  κάποια ακουστικά.

iPhone 7

Άλλη σημαντική διαφορά βρίσκεται στην κάμερα όπου το iPhone 7 διαθέτει μονή κάμερα με ανάλυση 12MP και υποστήριξη οπτικής σταθεροποίησης. Η παρουσία τετραπλού LED flash και διαφράγματος F1.8 αποτελεί εγγύηση για καλύτερες φωτογραφίες μεταξύ άλλων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο iPhone 7 Plus όπου η Apple ενσωματώνει σύστημα με δύο κάμερες στο πίσω μέρος. Και οι δύο αισθητήρες διαθέτουν ανάλυση 12MP, με την πρώτη να κάνει λήψεις με μεγαλύτερα pixels και να διαθέτει ευρυγώνιο σύστημα φακών με έξι οπτικά στοιχεία. Υποστηρίζει ακόμα οπτική σταθεροποίηση για λιγότερες κουνημένες φωτογραφίες ενώ η χρήση και της δεύτερης κάμερας δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να πραγματοποιεί οπτικό ζουμ 2X και ψηφιακό που φτάνει το 10x. Επίσης μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας μπορεί να πραγματοποιήσει επιλεκτική εστίαση στο σημείο που θέλει για τη δημιουργία του bokeh εφέ.

Τέλος αλλαγή υπάρχει και στο πλήκτρο home που ενεργοποιείται πλέον με την αφή χωρίς να χρειάζεται πάτημα ενώ οι επιδόσεις και των δύο συσκευών είναι κορυφαίες και κατά 50% καλύτερες από την προηγούμενη γενιά.