Στις 13 Οκτωβρίου η Apple ανακοίνωσε τη νέα σειρά iPhone 12. Τα smartphone της Apple αναμένονται σύντομα στην ελληνική αγορά και για να τα αποκτήσεις άμεσα μπορείς να συμπληρώσεις τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Με κάθε ανακοίνωση flagship smartphone, από την Apple ή από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, μοιραία ξεκινούν οι συγκρίσεις με τον ανταγωνισμό. Πώς, λοιπόν, τα πάει η νέα γκάμα της Apple απέναντι στις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς από τον κόσμο του Android; Έφτασε η ώρα να το δούμε αναλυτικά.

Επεξεργαστής

Ο A13 Bionic, που υπήρχε ήδη από τα περσινά iPhone 11, ήταν ο ισχυρότερος επεξεργαστής σε smartphone. Ακόμα και ο Snapdragon 865, ο ταχύτερος ανταγωνιστής στο χώρο του Android, δεν μπορεί να τον φτάσει σε επιδόσεις. Από τη στιγμή που ο A14 Bionic είναι ακόμα ισχυρότερος από τον A13, είναι ξεκάθαρο πως όλα τα μοντέλα iPhone 12 εξοπλίζονται με το ταχύτερο mobile SoC στον κόσμο σήμερα.

Οθόνη

Με τη νέα γενιά iPhone η Apple αποφάσισε να αφήσει πίσω της τα LCD πάνελ και να εξοπλίσει κάθε μοντέλο με οθόνη OLED. Οπότε, όποιο μοντέλο και να επιλέξεις θα έχεις κορυφαία ποιότητα εικόνας από όλες τις απόψεις. Όλα τα νέα iPhone 12 προσφέρουν πολύ υψηλή φωτεινότητα, άριστη αναπαραγωγή χρωμάτων, υψηλή ευκρίνεια και τεράστια αντίθεση. Οι οθόνες των νέων iPhone μπορούν να αναπαράγουν ακόμα και Dolby Vision περιεχόμενο. Μία ακόμα σημαντική αναβάθμιση στον τομέα του πάνελ έχει να κάνει με την προστασία του. Τα iPhone 12 φαίνεται πως θα προσφέρουν τη μεγαλύτερη αντίσταση σε πτώσεις και γρατζουνιές, χάρη στη Ceramic Shield επικάλυψη, την οποία δε βρίσκουμε σε κανένα άλλο smartphone.

Κάμερες

Το κλασικό set-up καμερών επιστρέφει στα νέα iPhone. Τα iPhone 12 και iPhone 12 Mini έχουν δύο αισθητήρες 12MP, έναν wide και έναν ultra-wide, ενώ τα iPhone 12 Pro διαθέτουν τρεις αισθητήρες 12MP (επιπλέον ο τηλεφακός) και αισθητήρα LiDAR. Πώς τα καταφέρνουν απέναντι στα κορυφαία camera phones της αγοράς; Ακόμα δεν έχουμε εμπεριστατωμένες δοκιμές από τρίτους, αλλά, η Apple φρόντισε να κάνει μερικές σημαντικές αναβαθμίσεις στο hardware, οι οποίες θα βελτιώσουν σίγουρα την εμπειρία της κάμερας.

Αρχικά, τα iPhone 12, iPhone 12 Mini και iPhone 12 Pro, έχουν βελτιωμένους κύριους αισθητήρες, με διάφραγμα f/1.6, οι οποίοι συλλέγουν 27% περισσότερο φως. Το iPhone 12 Pro Max έχει το ίδιο διάφραγμα στον κύριο αισθητήρα, αλλά ακόμα μεγαλύτερα πίξελ μεγέθους 1.7µm και έτσι συλλέγει 47% περισσότερο φως. Επιπλέον, η δύναμη του SoC της Apple επιτρέπει στην εταιρία να εξοπλίσει τα νέα iPhone με έναν κορυφαίο ISP (Image Signal Processor), o οποίος βοηθά όλη τη γκάμα των iPhone 12 να τραβά 4K60 HRD βίντεο με Dolby Vision. Το βίντεο των iPhone ήταν ήδη το καλύτερο στην αγορά και τώρα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.

5G

Με τη νέα γενιά iPhone, η Apple μπαίνει επίσημα στην εποχή 5G. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο καθυστέρησε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η εξάπλωση του 5G ανά τον κόσμο είναι πολύ μικρή, οπότε η χρονική αυτή διαφορά δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Για τα Pro μοντέλα, η Apple εξόπλισε τις συσκευές με mmWave και με Sub-6GHz 5G, ενώ τα iPhone 12 και iPhone 12 Mini διαθέτουν mmWave μόνο στο δίκτυο Verizon των ΗΠΑ.

Άλλα χαρακτηριστικά

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο τα iPhone 12 ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό είναι η προστασία από νερό και σκόνη. Τα iPhone 12 έρχονται με πιστοποίηση IP68, όπως και πολλά μοντέλα του ανταγωνισμού, μόνο που η Apple έχει δοκιμάσει τα νέα της μοντέλα σε βάθος 6 μέτρων, κάτι που ξεπερνάει τις δοκιμές κάθε άλλη συσκευής.

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η μπαταρία, για την οποία δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά ακόμα. Η χωρητικότητα σε mAh δεν μπορεί να συγκριθεί ευθέως όταν μιλάμε για δύο διαφορετικές πλατφόρμες, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε ανεξάρτητες δοκιμές για να δούμε πως τα πάνε τα νέα iPhone 12 στο κομμάτι της αυτονομίας.

Όπως βλέπεις, τα νέα iPhone 12 μπορούν με ευκολία να συγκριθούν με τον ανταγωνισμό σήμερα και σε πολλούς τομείς να τον επισκιάσουν. Αν ανυπομονείς κι εσύ να αποκτήσεις το δικό σου iPhone 12, εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου σε αυτή τη φόρμα.