Κατά τη διάρκεια του «Time Flies» event της Apple δε γνωρίσαμε μόνο τα νέα Apple Watch Series 6 και Watch SE. Η εταιρία από το Cupertino ανακοίνωσε και το iPad Air 2020, το οποίο ήταν η πρώτη συσκευή με τον ολοκαίνουργιο και πανίσχυρο επεξεργαστή Apple A14 Bionic. Το νέο iPad έρχεται με πολλές ακόμα αλλαγές αλλά και μόνο η χρήση του A14 Bionic στη συσκευή ήταν ικανή να μας κάνει να πιστεύουμε πως το νέο tablet θα έπρεπε να ονομάζεται… Pro! Για να δούμε αν οι σκέψεις μας έχουν βάση, έπρεπε να περιμένουμε τα πρώτα ανεξάρτητα reviews της συσκευής, τα οποία είναι -επιτέλους- εδώ! Τι λένε, λοιπόν, για το νέο tablet της Apple;

iPad Air 2020 vs iPad Pro

Όπως και εμείς σταθήκαμε στον επεξεργαστή όταν μάθαμε τα πάντα για το νέο iPad Air, έτσι έκαναν και τα περισσότερα reviews. Οι αξιολογήσεις έδειξαν και στην πράξη την υπεροχή του νέου Apple SoC (το οποίο βρίσκεται και στο νέο iPhone 12), καθώς οι μετρήσεις έδειξαν πως πρόκειται για το γρηγορότερο chip από πλευράς επεξεργαστικής ισχύς σήμερα. Ο A14 Bionic είναι γρηγορότερος ακόμα και από τον A12Z που βρίσκεται σε αρκετά Pro μοντέλα, ο οποίος A12Z όμως υπερτερεί ελαφρώς μόνο στην κάρτα γραφικών.

Apple iPad Air 2020 Review 01

Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με ένα tablet το οποίο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως και η σειρά Pro. Σε αυτό συμβάλλει και η υποστήριξη για Apple Pencil και η συμβατότητα με τα αξεσουάρ για το iPad Pro (μοντέλο 11 ιντσών). Τι χάνεις σε σχέση με το Pro άμα επιλέξεις το iPad Air 2020; Όχι πολλά. Οι διαφορές εντοπίζονται στο μέγεθος και το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης και στην απουσία LiDAR και Face ID. Η οθόνη, παρότι μικρότερη κατά μία ίντσα σε σχέση με τα Pro μοντέλα, παραμένει εξαιρετικής ποιότητας όμως.

Νέο iPad Air – Design

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που δεν έλειψε από το σχολιασμό διαφόρων μέσων είναι το ανανεωμένο design. Μπορεί η οθόνη να είναι μικρότερη σε σχέση με τα Pro μοντέλα, όπως είπαμε, αλλά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές το νέο iPad Air 2020 απέκτησε μεγαλύτερο panel και μικρότερα bezel, κάτι το οποίο είναι προφανώς μια πολύ ευχάριστη αλλαγή. Ο διαφορετικός σχεδιασμός συναντάται και στο γενικότερο σχήμα της συσκευής, το οποίο ακολουθεί τη γραμμή των iPad Pro και έχει επίπεδες πλευρές. Αν έχεις χρησιμοποιήσει Pro μοντέλο, το κράτημα θα σου φανεί πολύ γνώριμο – αν όχι, τότε θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα.

Apple iPad Air 2020 Review 02

Μια πρωτοπορία του iPad Air 2020 είναι η ενσωμάτωση του Touch ID στο power button. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε iPad ή iPhone. Σύμφωνα με τα περισσότερα reviews, η τοποθέτηση σε αυτό το σημείο είναι αρκετά βολική και εύκολη στη χρήση αλλά θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να τη συνηθίσεις.

Παρότι η βασική τιμή αυξήθηκε σε σχέση με προηγούμενες γενιές, το iPad Air 2020 είναι μία πολύ σημαντική αναβάθμιση και προσφέρει μία εμπειρία πολύ κοντά στα iPad Pro, κάτι που δικαιολογεί την αύξηση αυτή.

Το iPad Air 2020 ξεκινάει από τα 64GB χωρητικότητας και προσφέρεται σε Wi-Fi και 4G+ μοντέλα. Η κυκλοφορία του αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα και ήδη μπορείς να το προπαραγγείλεις από το MediaMarkt.gr.