Το νέο λειτουργικό της Apple για τα iPhone θα φέρει δραστικές αλλαγές στα smartphone της εταιρίας. Τα βασικότερα features, που έρχονται με το iOS 14, παρουσιάστηκαν στο WWDC 2020. Στο event, όμως, η Apple δεν αποκάλυψε τα πάντα και έτσι μερικά στοιχεία κυκλοφόρησαν μόλις έγινε διαθέσιμη η beta του νέου συστήματος. Σε αυτή εντοπίζονται πολλές αλλαγές που στοχεύουν σε βελτιωμένη εμπειρία φωτογραφίας. Ας τις δούμε αναλυτικά!

Ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα!

Η πρώτη και σημαντικότερη βελτίωση έχει να κάνει με την ταχύτητα. Τόσο το άνοιγμα της εφαρμογής της κάμερας όσο και η λήψη πολλών φωτογραφιών μαζί γίνεται πιο γρήγορα. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να προλάβεις να φωτογραφίσεις τη στιγμή. Σε αυτό θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο η επιλογή «Prioritize Fast Shooting», η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της στις ρυθμίσεις της κάμερας. Με αυτή τη ρύθμιση ενεργοποιημένη, μειώνεται ο χρόνος επεξεργασίας μεταξύ λήψεων, με αποτέλεσμα να μπορείς να τραβήξεις πιο γρήγορα την επόμενη φωτογραφία.

Ακόμα πιο εύκολες θα γίνουν και οι λήψεις σε burst mode, καθώς με το iOS 14 θα μπορείς να πατάς το κουμπί volume up του iPhone σου, για να τραβήξεις burst shots!

Selfies που… καθρεφτίζουν

Μια ίσως ενοχλητική «συνήθεια» που έχουν τα iPhone θα αλλάξει με το iOS 14. Πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει πως, όταν τραβάς μια selfie, η τελική φωτογραφία δεν είναι η ίδια με αυτή που βλέπεις στην οθόνη σου. Αυτό συμβαίνει γιατί η προεπισκόπηση που βλέπεις λειτουργεί ως καθρέφτης, αντιστρέφοντας τη φωτογραφία στον οριζόντιο άξονα, ενώ η τελική φωτογραφία περιστρέφεται αυτόματα στη σωστή της μορφή. Αν, όμως, εσύ προτιμάς να αποθηκεύσεις την κατοπτρική φωτογραφία, τώρα θα έχεις αυτή την επιλογή.

Ακόμα πιο pro φωτογραφική!

Μπορεί το iPhone να μη συγκρίνεται με μια «επαγγελματική» φωτογραφική μηχανή αλλά προσφέρει και αυτό προηγμένες επιλογές φωτογράφισης. Με το iOS 14 θα αποκτήσεις ακόμα μία: τη δυνατότητα ελέγχου της έκθεσης κάθε φωτογραφίας ή βίντεο. Δε θα χρειάζεται, δηλαδή, να τροποποιείς την έκθεση πριν από κάθε λήψη, καθώς θα υπάρχει μια μόνιμη ρύθμιση που θα μπορείς να ορίσεις.

Οι φωτογραφικές βελτιώσεις του iOS 14 κλείνουν με το Night Mode. Η εφαρμογή της κάμερας θα σε βοηθήσει να τραβήξεις ακόμα πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες στο σκοτάδι χρησιμοποιώντας το γυροσκόπιο της συσκευής.

Για να εκμεταλλευτείς κι εσύ όλες τις νέες φωτογραφικές δυνατότητες που φέρνει στο iPhone σου το iOS 14 θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το φθινόπωρο. Μέχρι τότε, μείνε συντονισμένος για όλα τα νεότερα!