Στο συνέδριο WWDC, η Apple αποκάλυψε για πρώτη φορά την επόμενη έκδοση του iOS 12 και τα βασικά χαρακτηριστικά που αυτή θα διαθέτει.

Το iOS 12 θα διατεθεί αρχικά για όλες τις iOS συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία από το 2013 και έπειτα, ενώ φέτος έχει δοθεί βάρος στις επιδόσεις και στην καλύτερη απόκριση των μενού.

Κατά τα άλλα, ξεχωρίζει η νέα έκδοση της πλατφόρμας επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα επιτρέπει σενάρια παιχνιδιών στα οποία θα συμμετέχουν 2 ή περισσότεροι παίχτες ενώ η Apple θα περιλαμβάνει μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Measure, η οποία θα είναι σε θέση να μετράει αποστάσεις.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Η Microsoft αγόρασε το GitHub, την open source πλατφόρμα των προγραμματιστών

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την καλύτερη αναζήτηση φωτογραφιών στην εφαρμογή των Photos αλλά και μια πιο προσωποποιημένη χρήση της Siri η οποία θα μπορεί να απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για εφαρμογές που ο χρήστης έχει εγκαταστήσει στο iPhone του.

Από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι το Focus Assist το οποίο στόχο έχει να σας κάνει να χρησιμοποιείτε το smartphone λιγότερη ώρα για να μη το παρακάνετε ή χάνετε την προσοχή σας. Ειδικά οι γονείς, έχουν με το iOS 12 μια σειρά από εργαλεία στα χέρια τους έτσι ώστε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης χρήσης του iPad από τα παιδιά τους.

Τέλος, με τα Mimoji, o κάτοχος ενός iPhone X, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του χαρακτήρα που κάνοντας χρήση της εμπρόσθιας κάμερας της συσκευής, δημιουργώντας όμορφα animation τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια στις συζητήσεις του όπως ακριβώς με τα animoji.

Η τελική έκδοση του iOS 12 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.