Το πλεονέκτημα της Apple να βλέπει κάθε νέα έκδοση του iOS να εγκαθίσταται σε χρόνους ρεκόρ από τη βάση χρηστών των συσκευών της, συνεχίζει να υφίσταται, με το iOS 10 μάλιστα να σημειώνει ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της τελευταία αναβάθμισης του iOS, ήδη η νέα έκδοση βρίσκεται εγκατεστημένη στα 2 τρίτα των συμβατών συσκευών, με το ποσοστό να φτάνει το 66,7%. Η επίδοση αυτή σημειώνεται χωρίς να έχει κλείσει καν μήνας από τότε που κυκλοφόρησε το iOS 10 ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τις 2 πρώτες εβδομάδες, ο ρυθμός αναβαθμίσεων ήταν αρκετά χαμηλότερος από αυτόν που ίσχυε όταν κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις 6, 7 και 9.

Μέχρι την κυκλοφορία του iOS 10, η προηγούμενη έκδοση βρίσκονταν εγκατεστημένη στο 88% των συμβατών iPhone, iPad και iPod Touch, κάτι που δείχνει τη δύναμη του οικοσυστήματος που έχει αναπτύξει η Apple. Η επόμενη έκδοση με αριθμό 10.1 θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και σ’ αυτή θα είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Portrait για τους κατόχους iPhone 7 Plus, με την οποία θα μπορούν να κάνουν λήψη φωτογραφιών με το bokeh εφέ.