Οι κάτοχοι του iPhone 7 Plus, μπορούν από σήμερα να χρησιμοποιήσουν πλήρως τις δύο κάμερες που ενσωματώνει το κινητό τους, μετά την κυκλοφορία του iOS 10.1 και την ενεργοποίηση του Portrait Mode.

Το Portrait Mode είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του «μεγάλου iPhone» αφού συνδυάζοντας τα δεδομένα που παράγουν οι δύο κάμερες και ιδίως η δεύτερη που διαθέτει φακό 56 χιλιοστών, είναι σε θέση να δημιουργεί φωτογραφίες με το bokeh εφέ. Το εφέ αυτό επιτρέπει να έχουμε στο προσκήνιο το κύριο αντικείμενο ή πρόσωπο της λήψης μας, θολώνοντας οτιδήποτε βρίσκεται γύρω του έτσι ώστε να του δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Σε άλλα χαρακτηριστικά του iOS 10.1 περιλαμβάνεται καλύτερο backup φωτογραφιών από την αντίστοιχη εφαρμογή του iOS, αλλά και πολλές διορθώσεις σφαλμάτων που έχουν εντοπιστεί. H νέα έκδοση είναι διαθέσιμη για όλες τις συμβατές συσκευές και συγκεκριμένα για το iPhone 5 και μεταγενέστερα μοντέλα αλλά και για όλα τα iPad mini, τα iPad Pro, iPad Air και iPad τρίτης και τέταρτης γενιάς