Η Intel είναι έτοιμη να παρουσιάσει εξαπύρηνους επεξεργαστές σε φορητούς υπολογιστές, φέρνοντας τον επεξεργαστή Intel Core i9-8950HK στα πρώτα συστήματα.

Οι πρώτες πληροφορίες γύρω από τις δυνατότητες του νέου επεξεργαστή είναι αναμενόμενα εντυπωσιακές αφού όπως αναφέρει η Intel είναι κατά 29% ταχύτερος από τον Core i7 έβδομης γενιάς. Αναμενόμενα, μεγάλες διαφορές υπάρχουν σε διεργασίες που απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ όπως η επεξεργασία βίντεο 4K ανάλυσης αλλά και η αναπαραγωγή παιχνιδιών όπως το Total War: Warhammer όπου εκεί είναι κατά 41% ταχύτερος.

Διάβασε επίσης: Η Καλαμάτα έχει τεράστια σημασία για την Apple

Επιπλέον ο νέος Intel Core i9-8950HK επεξεργαστής, έρχεται με single-core Turbo Boost έως και στα 4,8GHz και είναι ξεκλείδωτος επιτρέποντας στους τολμηρούς να προχωρήσουν σε υπερχρονισμό του. Η Intel ανακοίνωσε ακόμα την 8η γενιά επεξεργαστών Core και συγκεκριμένα τα μοντέλα Core i7-8750H και 8850H αλλά και λύσεις Core i3 για πιο οικονομικά συστήματα. Όλοι οι επεξεργαστές υποστηρίζουν την τεχνολογία μνήμης Intel Optane για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.