Τον υπολογιστή σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας,  Intel Compute Card. παρουσιάζει και επίσημα στην Computex η Intel, έχοντας κάνει αναφορά για τα σχέδια της πριν μερικούς μήνες στην έκθεση CES.

Με την ονομασία Compute Card, το νέο σύστημα της Intel έχει απίστευτα μικρό μέγεθος και διαθέτει δυνατότητες που συναντάμε και σε έναν «κανονικό» υπολογιστή όπως SoC, αποθηκευτικό χώρο, μνήμη κ.α. Η Intel θα κυκλοφορήσει μια σειρά από διαφορετικές εκδόσεις του Compute Card, μερικές από τις οποίες θα διαθέτουν επεξεργαστή Celeron, άλλες Pentium αλλά και τα πιο σύγχρονα Core m3 και Core i5-7Y57. Η μνήμη πάντως σε όλα τα μοντέλα είναι 4GB τύπου DDR3 ενώ οι Core λύσεις έρχονται με 128GB αποθηκευτικό χώρο έναντι 64GB των άλλων προτάσεων.

Πολλοί κατασκευαστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να κατασκευάζουν παρόμοιους λιλιπούτειους επεξεργαστές όπως οι Contec, ECS, Foxconn, LG Display, MoBits Electronics, NexDock, Sharp, Seneca, SMART Technologies, Suzhou Lehui Display, και TabletKiosk. Το Intel Compute Card κυκλοφορεί τον Αύγουστο, με την Intel να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τιμή.