Η δημοφιλής εφαρμογή Instagram που ανήκει στο Facebook, κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε υπολογιστές που στηρίζονται στα Windows 10.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Instagram για Windows 10 Mobile smartphones ενώ είναι η πρώτη παρουσία της εφαρμογής σε tablet, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει μάλιστα κάποια έκδοση για το iPad. Πάντως η Windows 10 έκδοση του Instagram δεν είναι απόλυτα συμβατή με όλους τους υπολογιστές που τρέχουν το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αφού αυτοί θα πρέπει να διαθέτουν οθόνη αφής.

Το ίδιο ισχύει -ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε υπολογιστή- και για άλλα χαρακτηριστικά της εφαρμογής όπως το ανέβασμα φωτογραφιών ή η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο. Σε ότι αφορά πάντως την ευρύτερη παρουσία του Instagram στο iOS και στο Android, δεν υπάρχουν νεότερα, με το Instagram να έχει ήδη δύο απόλυτα επιτυχημένες εφαρμογές για τo iPhone και τα Android smartphones. Ακόμα το Instagram κυκλοφορεί και δύο ξεχωριστές εφαρμογές με την ονομασία Layout και Βoomerang, που κάνουν πιο εντυπωσιακές τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στην υπηρεσία.