Η Apple μας έχει υποσχεθεί δυνατότερους mac υπολογιστές φέτος, και στην WWDC μας έδωσε μια πρώτη ιδέα για το τι να περιμένουμε με την παρουσίαση του iMac Pro.

Αν και η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Δεκέμβριο, εντούτοις το σίγουρο είναι ότι ο iMac Pro θα αποτελέσει το δυνατότερο mac υπολογιστή που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία, και παράλληλα τον πιο όμορφο με μοναδικό Space Gray χρώμα. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά χαρίζουν επεξεργαστική ισχύ που αγγίζει τα 11 Teraflops από τη στιγμή που η κορυφαία έκδοση θα ενσωματώνει τον τελευταίο Intel Xeon επεξεργαστή με 18 πυρήνες. Ακόμα η μνήμη φτάνει τα 128GB ECC DDR4 ενώ ο SSD δίσκος μπορεί να διαθέτει χωρητικότητα ακόμα και 4GB.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και με την ονομασία του, είναι σαφές ότι το iMac Pro απευθύνεται σε επαγγελματίες που χειρίζονται «βαριά» προγράμματα σχεδιασμού ή επεξεργασίας βίντεο, ειδικά όταν οι λήψεις τους έχουν γίνει στην 4K ανάλυση κάτι που προϋποθέτει μεγάλη υπολογιστική δύναμη.

Το σύστημα ψύξης στο εσωτερικό, πίσω από την οθόνη των 27 ιντσών έχει 80% μεγαλύτερη ικανότητα από τα πιο οικονομικά μοντέλα iMac που κυκλοφορούν τώρα στην αγορά ενώ η ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 5K. Αναμενόμενα η τιμή ακόμα και του αρχικού μοντέλου ξεφεύγει αφού αυτή έχει οριστεί στα $4999, με περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα μοντέλα να γίνονται γνωστές τον Δεκέμβριο.