Η καλή στοματική υγιεινή είναι από τα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θέματα που μας αφορούν όλους καθημερινά. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι ο πόνος του δοντιού είναι από τους χειρότερους και πιο δυσβάστακτους που μπορεί να βιώσεις. Η στοματική υγιενή φυσικά συνδέεται τόσο –και κυρίως- με την καλή υγεία των δοντιών, όσο και με την «ευχάριστη» και καθαρή ανάσα, αλλά και το λευκό, και φωτεινό χαμόγελο, όταν φαίνονται σε αυτό τα δόντια σου.

Για αυτό και η στοματική σου κοιλότητα αξίζει τον καλύτερο καθαρισμό που μπορείς να της προσφέρεις. Και αυτός δεν είναι άλλος από εκείνον που μπορεί να επιτευχθεί με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα!
Στη συνέχεια, στη λίστα που ακολουθεί σου απαρριθμούμε όλα τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ώστε να καταλάβεις για ποιους λόγους υπερέχει από την απλή και θα πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα της στοματικής αου υγιεινής:

1. Αυξημένη αποτελεσματικότητα καθαρισμού

Έρευνες που έχουν γίνει επέδειξαν ότι μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι πιο αποτελεσματική από μια απλή σε επίπεδο επίτευξης καλύτερου, εκτενέστερου και βαθύτερου καθαρισμού της οδοντοστοιχίας.

2. Χαμηλότερο απαιτούμενο επίπεδο δεξιότητας του χρήστη

Κι αυτό γιατί παρόλο που όλοι βουρτσίζουν τα δόντια τους δεν το κάνουν όλοι εξίσου σωστά και αποτελεσματικά, αφήνοντας πολλές φορές ακόμη και υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ωστόσο δεν απαιτεί από τον χρήστη ιδιαίτερες γνώσεις ή δεξιότητες χειρισμού της. Επιπλέον, άτομα που υποφέρουν από κινητικά προβλήματα μπορούν να κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών τους «παιχνιδάκι» με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας.

3. Μεγαλύτερη διάρκεια βουρτσίσματος

Η μεγαλύτερη διάρκεια βουρτσίσματος είναι συνυφασμένη με τον καλύτερο καθαρισμό των δοντιών. Προφανώς και με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα αυτό είναι κάτι το επιτεύξιμο, μιας και ο χρήστης δεν καταβάλει σχεδόν καμία προσπάθεια κατά το βούρτσισμα των δοντιών του με αυτήν, κι έτσι μπορεί να βουρτσίζει τα δόντια του για περισσότερη ώρα, χωρίς καν να το καταλάβει.

4. Μεγαλύτερη ευκολία χρήσης

Χάρη στις αυτόματες περιστροφές και τις δονήσεις της , δεν απαιτεί από τον χρήστη σχεδόν καμία προσπάθεια πέραν της συγκράτησής της και της απλής μετακίνησής της σε όλα τα σημεία του στόματός του. Αποτελεί δηλαδή μια εύχρηστη και ξεκούραστη συσκευή.

 

5. Μικρότερο μέγεθος κεφαλής

Το γεγονός ότι οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν μια μικρή στρογγυλή κεφαλή τις καθιστά πολύ πιο αποδοτικές στον καθαρισμό των δοντιών, μιας και λόγω του συγκεκριμένου τους σχήματος και μεγέθους έχουν πρόσβαση σε περιοχές της στοματικής κοιλότητας στις οποίες μια συμβατική οδοντόβουρτσα χειρός δεν έχει, όπως για παράδειγμα τα πίσω δόντια.

6. Προστασία αδαμαντίνης

Η αδαμαντίνη, δηλαδή το σμάλτο των δοντιών, είναι αρκετά ευαίσθητο σε συνθήκες πίεσης. Μια συμβατική οδοντόβουρτσα απαιτεί σίγουρα την άσκηση αρκετής πίεσης επάνω στα δόντια, πράγμα που καταστρέφει το σμάλτο τους. Αντίθετα μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα πλεονεκτεί καθώς χάρη στην αυτόματα μεγάλη ταχύτητα περιστροφή της ασκεί πολύ λιγότερη πίεση, αφήνοτας έτσι το σμάλτο των δοντιών ανέπαφο.

7. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε άτομα που κάνουν κάποια Ορθοδοντική ή Προσθετική εργασία

Αυτό συμβαίνει χάρη στις γρήγορες περιστροφικές της κινήσεις, καθώς και στη μικρή στρογγυλή κεφαλή, που εγγυότερο καλύτερο και βαθύτερο καθάρισμα ακόμη και περιπτώσεις όπου εντός της οδοντοστοιχίας υπάρχουν για παράδειγμα σιδεράκια, γέφυρες, θήκες δοντιών κ.ά.

8. Φιλικές προς το περιβάλλον (eco-friendly)

Λόγω της απαίτησης αντικατάστασης κεφαλής με συχνότητα κάθε 3 μήνες θεωρούνται και πιο οικολογικές, μιας και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με πλεονάζουσα ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων.

 

Χρήσιμες πληροφορίες!| Μερικά tips σωστής χρήσης της ηλεκτρικής σου οδοντόβουρτσας

● Πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου με –minimum- συχνότητα 2 φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ, και για διάρκεια περίπου 4 λεπτών. Στόχος σου πρέπει να είναι ένα αποτελεσματικό και ποιοτικό βούρτσιμα ώστε να επιτύχεις την απομάκρυνση της πλάκας και να αποτρέψεις τη δημιουργία ουλίτιδας.
● Δεν χρειάζεται να ασκείς πίεση στα δόντια με την ηλεκτρική σου οδοντόβουρτσα καθώς χάρη στην αυτόματη λειτουργία της, αυτό είναι κάτι το πλεονάζον.

 

[sc:product article=”1138703″ ][sc:product article=”1153544″ ][sc:product article=”1153545″ ][sc:product article=”1131171″ ]