Στην IFA 2016 είδαμε αρκετά wearables, όμως το Sgnl είναι σίγουρα ένα από αυτά που ξεχωρίζουν με την ασυνήθιστη δυνατότητα να μας επιτρέπει να συνομιλούμε τηλεφωνικά χρησιμοποιώντας απλά το δάκτυλο μας.

Η τεχνολογία που βασίζεται το Sgnl ονομάζεται Body Conduction Unit και ως ένα έξυπνο λουράκι, το πλεονέκτημά του είναι ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με έξυπνα ρολόγια αλλά και με τα κλασσικά. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αφού το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει το Sgnl με το smartphone του μέσω bluetooth. Στη συνέχεια ο ήχος της τηλεφωνικής κλήσης περνά από το λουράκι στο οστό του καρπού μας όπου και μετατρέπεται σε δονήσεις, τις οποίες αποκωδικοποιεί το αυτί μας μόλις βάλουμε πάνω του το δάκτυλό μας. Αν και ο ήχος δε μας εντυπωσίασε, οι δημιουργοί αναφέρουν ότι η τελική έκδοση θα έχει καλύτερη ποιότητα όταν αυτή κυκλοφορήσει στις αρχές της νέας χρονιάς με τιμή που θα πλησιάζει τα $200. 

Πίσω από τη χρηματοδότηση της συσκευής βρίσκεται η Samsung ενώ η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το Sgnl έχει ξεκινήσει νέα προσπάθεια εύρεσης χρημάτων μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter, επιτυγχάνοντας να πιάσει το στόχο που είχε θέσει.