Τα δύο νέα Nokia 6.2 & Nokia 7.2 smartphones φέρνει η HMD Global στην IFA 2019, και τα δύο αποτελώντας εξαιρετικές προτάσεις για τη μεσαία κατηγορία, με την εταιρεία να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μοντέρνα εμφάνιση αλλά και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Το Nokia 6.2 είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς Nokia 6 που διαθέτει τριπλή κάμερα, ενσωματώνοντας παράλληλα οθόνη 6.3 ιντσών με την τεχνολογία PureDisplay. Με την τεχνολογία αυτή, το Nokia 6.2 μπορεί να κάνει upscale του περιεχομένου που έχει ανάλυση SDR, σε HDR, εμπλουτίζοντας σημαντικά τα χρώματα ειδικά κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας, όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο.

Διάβασε επίσης: Το Motorola One Zoom ανήκει στη μεσαία κατηγορία και διαθέτει 4 κάμερες.

Η Qualcomm είναι η λύση που επιλέγει και γι’ αυτό το μοντέλο της η HMD Global για τις ανάγκες του επεξεργαστή  και συγκεκριμένα το Snapdragon 636 SoC, με 3 ή 4GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 32 ή 64GB, ανάλογα με την έκδοση. Στο τριπλό σύστημα φακών υπάρχει κύρια κάμερα 16MP με διάφραγμα f/1.8 ενώ ο δεύτερος αισθητήρας αναλαμβάνει τις ευρυγώνιες λήψεις 118 μοιρών. Ο τρίτος αισθητήρας των 5MP είναι ένας αισθητήρας βάθους για όμορφα πορτραίτα με τη χαρακτηριστική θόλωση γύρω από το κύριο αντικείμενο της λήψης. Μια τέταρτη κάμερα βρίσκεται στο εμπρόσθιο μέρος με ανάλυση 8MP για selfies.

Το Nokia 7.2 διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό και λίγο μεγαλύτερη οθόνη (6.3″) η οποία και αυτή υποστηρίζει την τεχνολογία PureDisplay. Παράλληλα υποστηρίζει το πρότυπο HDR10 για εξαιρετική ποιότητα κατά τη λήψη συμβατού περιεχομένου από υπηρεσίες όπως το Amazon Prive Video.

Καλύτερος επεξεργαστής και τριπλό σύστημα φακών είναι οι αναμενόμενες αναβαθμίσεις σε σχέση με το Nokia 6.2 αρχής γενομένης από την παρουσία του Snapdragon 660 ΜΕ 4/6GB μνήμη και 64 ή 128GB αποθηκευτικό χώρο ανάλογα το μοντέλο. Στις κάμερες, η κύρια διαθέτει την εντυπωσιακή ανάλυση των 48MP με διάφραγμα f1/8 ενώ ο δεύτερος αισθητήρας αναλαμβάνει τις bokeh λήψεις στα 5MP. Η τρίτη κάμερα έχει ανάλυση 8MP και προορίζεται για ευρυγώνιες λήψεις.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ραδιοφωνικό δέκτη, NFC, θύρα ακουστικών και τρέχουν Android 9 Pie, χωρίς πρόσθετες εφαρμογές και περιβάλλοντα. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην HMD Global να ανακοινώσει ότικαι τα δύο smartphones θα είναι από τα πρώτα που θα λάβουν το Android 10 σε ένα μήνα περίπου, όταν και υπολογίζεται η κυκλοφορία τους στην αγορά.