Από τις ανακοινώσεις που ξεχώρισαν στη φετινή IFA 2018, είναι η παρουσίαση του Kirin 980, του νέου chipset της κινεζικής Huawei το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στα επόμενα κορυφαία smartphones της εταιρείας.

Το Kirin 980 βάζει στο στόχαστρό του το Snapdragon 845, το κορυφαίο chipset της Qualcomm το οποίο ενσωματώνουν σχεδόν όλες οι κορυφαίες συσκευές της πλατφόρμας του Android. Παράλληλα εντυπωσιάζει αφού είναι ο πρώτος  εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστή 7 νανομέτρων παγκοσμίως, κάτι που αναμένεται να κάνει και η Qualcomm σε ένα χρόνο όμως.

Με νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή, GPU και NPU, ο Kirin 980 υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις οι οποίες είναι πολύ καλύτερες από τον προκάτοχό του αλλά και τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα συγκριτικά με τον Kirin 970, το νέο μοντέλο έχει κατά 75% καλύτερες επιδόσεις αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία κατά 58%. Πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία αν συγκρίνουμε το Kirin 980 με το Snapdragon 845 όπου η νέα πρόταση της Huawei διαθέτει κατά 35% καλύτερες επιδόσεις και 32% μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το πρώτο smartphone που θα ενσωματώνει το Kirin 980 θα είναι το Mate 20 το οποίο θα ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Λονδίνο. Η Huawei επίσης αναφέρει ότι δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλες τις δυνατότητές του νέου Kirin, κάτι που θα γίνει κατά τα αποκαλυπτήρια του Mate 20.

Διάβασε όλα τα νέα και τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση IFA 2018