Η Casio ανακοίνωσε το νέο της smartwatch στην έκθεση IFA 2018 και πρόκειται για το Casio Pro Trek Smart WSD F30. Έρχεται με λειτουργικό σύστημα Wear OS, έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στρατιωτικού επιπέδου και διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες λειτουργίες χάρτη που θα μπορούσες να βρεις σε smartwatch.

Με το έξυπνο ρολόι της Casio Pro Trek Smart WSD F30 θα μπορείς να κατεβάσεις ένα χάρτη της περιοχής που βρίσκεσαι, ώστε να μην απαιτείται να συνδέεσαι με το smartphone ή τον πάροχο μέσω δεδομένων, για να χρησιμοποιήσεις το GPS. Μάλιστα, θα μπορείς να βλέπεις όλες τις πληροφορίες χάρτη ακόμη και χωρίς σύνδεση.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά WSD F20, είναι πιο λεπτό αλλά και πιο μικρό, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στον καρπό σου. Βέβαια σε σύγκριση με άλλα smartwatches, το Casio είναι εμφανώς μεγαλύτερο αλλά και πιο ογκώδες. Όσο αφορά τους χρωματισμούς, το ρολόι θα είναι διαθέσιμο με λεπτομέρειες μαύρου, μπλε και πορτοκαλί.

Μέσα από το Wear OS θα βρεις αρκετές λειτουργίες και εφαρμογές μερικές εκ των οποίων, όπως το Hole 19, MySwimPro, Zombies Run και ViewRanger, να είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό.

Με αυτονομία που φτάνει τον 1 μήνα

Εκεί που διαφέρει σημαντικά η νέα έκδοση, είναι η αυτονομία της μπαταρίας με την Casio να ισχυρίζεται πως σε κανονική χρήση, θα αντέξει για περίπου 1.5 μέρα. Ακόμη κι αν είσαι έξω και χρησιμοποιείς το GPS. Επίσης, υπάρχει μία νέα λειτουργία μπαταρίας η οποία ονομάζεται Extend και θα διατηρήσει ενεργό το ρολόι για 3 συνεχόμενες ημέρες.

Στη δεύτερη περίπτωση όμως θα έχεις μόνο πρόσβαση στους αισθητήρες και στους offline χάρτες. Βέβαια, για αυτούς που θέλουν να ξεχάσουν τι σημαίνει φόρτιση, υπάρχει και μία τρίτη λειτουργία αυτή της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Με περίπου ένα μήνα αυτονομίας, θα βλέπεις πληροφορίες όπως υψόμετρο, βαρόμετρο αλλά και πυξίδας όπως επίσης και την ώρα.

Για την ώρα η Casio δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη τιμή που θα κυκλοφορήσει το ρολόι αν και αναμένεται αυτή να γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση τεχνολογίας IFA 2018