Η τεχνολογία γιορτάζει για ακόμη μια χρονιά στο Βερολίνο όπου αύριο ανοίγει τις πύλες της η IFA 2018, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν χιλιάδες νέα gadgets, ας κάνουμε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουμε αυτά που πιστεύουμε θα κάνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση στο κοινό.

Επτασφράγιστα μυστικά και ανάλυση 8K στην IFA 2018

Μπορεί η Huawei να χρειάζεται λίγες εβδομάδες ακόμα προκειμένου να παρουσιάσει το Huawei Mate 20, όμως στην IFA 2018 θα μάθουμε τα πάντα που αφορούν το chipset που θα ενσωματώνει, το Kirin 980 που όπως και η περσινή γενιά του, θα δίνει έμφαση σε δυνατότητες AR. Περιμένουμε πάντως και μια έκπληξη, που για την ώρα παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Παραδοσιακά η Samsung έχει ίσως το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στην έκθεση, κάτι που φανερώνει και την παρουσία της κορεατικής εταιρείας σχεδόν σε όλες τις προιοντικές κατηγορίες της τεχνολογίας που επηρεάζουν τη ζωή ενός ανθρώπου. Φέτος γνωρίζουμε ότι η Samsung θα δώσει έμφαση στις τηλεοράσεις με νέα μοντέλα QLED αλλά και μια σειρά που θα κάνει αίσθηση αφού όλα τα μοντέλα θα διαθέτουν ανάλυση 8K! Από κοντά θα δούμε ακόμα το Galaxy Watch, Galaxy Tab S4 και πολλά λευκές συσκευές που προορίζονται για το «έξυπνο σπίτι».

IFA 2018

Το έξυπνο σπίτι είναι πάντα και ο στόχος της LG, με την κορεατική εταιρεία να έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιήσει την παρουσία της στην έκθεση για να παρουσιάσει τη νέα γενιά των συσκευών σπιτιού Signature που ξεχωρίζουν για την πολυτελή τους εμφάνιση και φυσικά για τις δυνατότητές τους. Νέες κουζίνες, ψυγεία, πλυντήρια αλλά και συντηρητές κρασιών, είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που προορίζονται για το έξυπνο σπίτι. Μεταξύ άλλων περιμένουμε να δούμε από κοντά και δύο smartphones, τα G7 Pro και G7 Fit που μπορεί να προορίζονται για τη μεσαία κατηγορία.

Η συνταγή παρουσιάσεων της Sony στην IFA περιλαμβάνει smartphones, τηλεοράσεις, και πολλές ανακοινώσεις στο χώρο του ήχου. Τα ίδια φαίνεται θα ισχύσουν και φέτος με την παρουσίαση του Xperia XZ3, νέα μοντέλα τηλεοράσεων OLED αλλά και τη νέα γενιά των δημοφιλών ασύρματων ακουστικών τα οποία ακυρώνουν οποιοδήποτε εξωτερικό θόρυβο.

Laptops σχεδόν από όλους τους κατασκευαστές

Και οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν την τιμητική τους στην IFA 2018, με τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως την HP, Lenovo, Dell, ASUS και Acer να παρουσιάζουν νέα μοντέλα τα οποία θα ενσωματώνουν τους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές της Intel.

Στην κατηγορία των smartphones και tablets, αν και η IFA δεν είναι η έκθεση που βλέπουμε πολλές νέες κυκλοφορίες (αυτή είναι η MWC), εντούτοις περιμένουμε νέα μοντέλα από Lenovo, Motorola και BlackBerry.

Φυσικά όπως και σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις, έτσι και στην IFA περιμένουμε να δούμε πολλά προϊόντα εκπλήξεις ακόμα και από κατασκευαστές που είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Μείνετε συντονισμένοι για να διαβάσετε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας, εδώ στο MediaTrends.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας IFA εδώ.