Η Acer εκτός από την επαναστατική της gaming καρέκλα, παρουσίασε στην έκθεση IFA 2018 και μία νέα σειρά από laptop, οθόνες και περιφερειακά. Από τα laptops που ξεχώρισαν ήταν το Acer Swift 5, το οποίο εκτός από νέο προϊόν είναι ταυτόχρονα και το ελαφρύτερο 15άρι laptop στον κόσμο.

Το Acer Swift 5 ζυγίζει μόλις 990 γραμμάρια. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και λιθίου, ώστε εκτός από ελαφρύ να είναι και πολύ ανθεκτικό. Όσο αφορά το εσωτερικό του, θα έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel Core i7 και Core i5.

Η Acer αποκάλυψε πως το Swift 5 θα είναι διαθέσιμο άμεσα για την Βόρεια Αμερική με τιμή κοντά στα $1100 ενώ ακόμη δεν έχει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Εκτός από το Swift 5 η Acer παρουσίασε κι άλλα laptops. Ένα από αυτά είναι το Swift 5 με οθόνη 14’’ ανάλυσης 1080p και επίσης 8ης γενιάς επεξεργαστές Intel. Η σειρά Swift 3 διαθέτει και αυτή 2 εκδόσεις όσο αφορά τις οθόνες.

Acer Swift 5

Μία έκδοση με οθόνες 13.3’’ και μία με 14’’ όπου και τα δύο laptop θα έχουν σχεδόν αόρατα πλαίσια και θα αναδεικνύουν τον απόλυτα φορητό χαρακτήρα τους. Όσο αφορά τη σειρά 3 αυτή θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2019 με τιμές που θα εκκινούν από τα €799.

Είδηση είχαμε όμως και για τις σειρές Acer Aspire 3,5 και 7, οι οποίες αναβαθμίστηκαν με επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel και υποστήριξη για μνήμες αποθήκευσης Intel Optane. Αυτά τα μοντέλα θα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν τον προσεχή Δεκέμβρη.

Η Acer ακόμη παρουσίασε και το νέο Chromebook 514, το οποίο διαθέτει οθόνη 14’’, σασί από αλουμίνιο ενώ η εταιρεία υποστηρίζει πως η αυτονομία της μπαταρίας θα μπορεί να φτάσει τις 12 ώρες με μία φόρτιση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις από την έκθεση IFA 2018