Αν και ήταν σχετικά αναμενόμενο από την πλευρά της LG, η κορεάτικη εταιρεία επίλεξε τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο IFA 2018 για να παρουσιάσει τις πρώτες 8K OLED τηλεοράσεις. Αλλά ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το 8K.

Η τεράστια τηλεόραση των 88’’ έχει ανάλυση 7680 x 4320 pixels και πραγματικά είναι μία οπτασία. Τι σημαίνει όμως ανάλυση 8K; Με λίγα λόγια όταν παρακολουθείς ταινία (αν και μάλλον θα καθυστερήσει λίγο έως ότου έρθει στο σαλόνι σου) θα έχεις 4 φορές υψηλότερη ανάλυση σε σύγκριση με το 4K. Και σε σύγκριση με το Full HD; Η διαφορά εκτοξεύεται πραγματικά, αφού το 8K έχει 16 φορές μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το 1080p.

8K OLED τηλεοράσεις

Διάβασε επίσης: Το νέο πρότυπο HDR10+ είναι ο άμεσος αντίπαλος του Dolby Vision

Αν και δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες όσο αφορά τις νέες 8K OLED τηλεοράσεις της LG, το σίγουρο είναι ότι η ανάλυση 8K ή αλλιώς 4320p θα γίνει το Next Big Thing στις τηλεοράσεις. Όπως φαίνεται, αρκετά πιο σύντομα σε σύγκριση με το βήμα από Full HD σε 4K.

8K OLED τηλεοράσεις

Η LG σε γενικές γραμμές δεν πρόδωσε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό της τηλεόρασης συμπεριλαμβανομένου και της τιμής. Αν και όπως θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, θα είναι η πιο ακριβή τηλεόραση στον κόσμο, όταν αυτή κυκλοφορήσει. Δεδομένου ότι η 77’’ OLED 4K τηλεόραση κόστιζε περίπου $25000 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 4 χρόνια, καταλαβαίνει κανείς που θα κυμανθεί και η νέα 8K OLED.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση IFA 2018